SzántóGráf

Rendkívűli kiadás – cunami helyett nagygyűlés – Nándi volt a sztár – a DK is ott volt

Szörfözök a Hír és az ATV csatornái között. Látom pontos beosztás szerint minden órára kiadagolnak egy olyan bűncselekményt aminek a szálai baloldali politikusokhoz kötődnek. Igazából könnyű dolguk van, szemezgethetnek van miből. Ha van cigány bűnözés akkor  legyen politikusi is.  Végzik a dolgukat – ez is része a kampánynak. Az előrehozottnak – ami állítólag káros az ország működésére.  Át is kapcsolok, szórakozni szeretnék.

Az ATV-n megjelenik – a  rendkivűli kiadás ! – már is oda szögeztek a tévé elé – valami földrengésre vagy cunamira  számítok –  s mit látok MSZP  nagygyűlés a miskolci sportcsarnokban. Gúr Nándor nagyot alakít – jó szónok – beugrik miért nem Ő a miniszterelnök jelölt. Borsod már adott néhány első embert az országnak, hogy most Kossuthról ne is szóljak.Hatásos, profi  beszédet mond. Az utánuk jövők már csak másodhegedűsök.

Nézem a képeket – a konyhai kis tévén is látszik – kik ülnek az első sorban a kispadon. Kevés az új ember az új arc, sok a régi lestrapált káder.Az operatőr óvatosan kameráz  úgy látszik, hogy ügyel a képre – telt házat kell sugározni. Nincs is nehéz dolga, tényleg sokan vannak.  Az viszont természetes, hogy az idősebbek a meglett férfiak asszonyok vannak többségben. Vannak fiatalok de nem annyian mint a konkurenciánál.

Közbe érdekes – sok DK-s ismerős arc. Míg fent megy a koncon a huzakodás a józanabb vidékiek már felismerték – nincs helye a testvérháborúnak. A választás mára egy matematikai feladvány. Egyfordulós, olcsó költség kímélő takarékos.

A választók idejébe észbe kapnak. Számolgatnak, jobban élünk vagy még szarabbul. Nőtt a fizu vagy a nyugdíjam vagy már az első tíz napra se futja. Rezsicsökkentés vagy rízsanővelés  volt mostanában. Ki lopott többet és mennyi maradt nekünk. Mérlegelünk, számolgatunk majd beslatyogunk a fülkébe és behunyt szemmel ikxelünk egy jót. S letudtuk négy évre.

Ha a héten meg lesz a régen esedékes ötösöm nekem már nyolc. Akkor tényleg vaktában lövőm ki az összes keresztet. Ahová csak fér.

szantograf.hu

Exit mobile version