Grízes tészta – Kádár módra – a Pickben hetente kétszer – ez volt a közelmúlt – átformálták az önkiszolgálót – visszasírom a régit

Na mi ez ? Grízes tészta – a legfinomabb fajtából. Budapest Kossuth Lajos tér Pick gyorsétterem. Előtte Jókai bableves – érdekes, hogy miközben már egyre kevesebben olvassák a romantikus műveit – valamikor ezeket faltam – a róla elnevezett leves halhatatlan.

A grízes tészta – megsúgták Kádár János módra készül itt, és hetente kétszer is van a menü sorban. Nem sajnálják róla a lekvárt és annyi porcukrot szórhatok rá amennyit csak nem röstellek.

A májas hurkájuk kifogástalan, csupa máj.
A turisták lefotózzák az ínycsiklandó finomságokat
Ez a nevezetes szegedi szalámigyár reklámfotója – a múltból
Már nincs kancsó víz és papírpohár az asztalokon.
Ezt választottam, gulyásleves serpenyőben. Esküszöm régen ettem ennyire finomat. A lencse hurkával nem volt olyan ütős. A kettő fogás több volt mint négyezer forint. Korábban itt ennyiért ketten végigettük az étlapot. Hiába az átalakítást valakin meg kell keresni. Na, de ne már rajtam….

Ezt írtam valamikor hajdanán a Kossuth Lajos tér sarkában megbúvó kis étteremről. Majd lebontották a szomszédos házat így a nagy építkezéssel párhuzamosan ezt is felújították. Most egy év elteltével nem ismertem rá. Korábban a földszinten csak hús és hentesáru volt míg az étterem – önkiszolgáló rendszerben a galérián üzemet. Csupa ismerős hölgy szolgált ki és már csaknem minden kedvencemet ismerték. Megesett, hogy előre telefonáltam mit szeretnék, másnapra az nap volt a menüben. Annak idején annyira házias volt a konyhájuk, hogy a szomszédos parlamentből is sokan jártak de. Ennek most vége. Nyugatias lett és az áraikat a külföldiek pénztárcájához igazították. Néhány kép az átalakított Pickről.