SzántóGráf

Rügyeznek a fák- a kutya nem eszi meg a telet – tünedeznek az erdők

Megzavarodott, bolond egy időjárás van. December lévén szokatlanok ezek a napi pluszos átlag hőmérsékletek. Fejfájás, alacsony magas vérnyomás, görcsös szívpanaszok, fáradtság és álmatlanság, nyáladzás és szájszáradás meg  ki tudja milyen panaszokat okozhat ez a téli melegség. Amikor az időjárás jelentést hallgattam azt hittem, hogy valamilyen gyógyszeres mellékhatásokat sorolja az orvos-meterologus.

Különben a természet is értetlenül fogadja mindezt. Rügyeznek a fák – meg is lesz a böjtje, ha elfagynak -és az erdő állatállománya se tudja mire vélni a korai tavaszodást.

Ám mielőtt beleélnénk magunkat a tél végébe, jó ha tudjuk az eb nem eszik telet. Januárban nagy havazás  és sarki hidegek várnak ránk. Ebben bíznak a Sajószentpéter környéki tűzifások. Tünedeznek az erdők szorgosan viszik a fát legálisan és illegálisan.

A huszonhatos úton egymást érik a fakereskedők , de még olyanról nem tudok, hogy bármelyik is számlával, mérleggel vagy valamilyen hiteles mérőeszközzel árulná a portékáját.

szantograf.hu

 

 

Exit mobile version