SzántóGráf

A szebb napokat látott ház – itt osztották a munkaegységet – zárszámadás után lakodalmas menü

Magam se tudom miért, de néhányszor megfordultam a Miskolci melletti Harsány jól menő termelőszövetkezetében. Ebben az irodában is sokszor voltam valamilyen újságcikk ügyében. Zárszámadáskor, amely minden szövetkezetben egy kisebb népünnepélynek számított rendre meghívtak. Ezeknek volt egy hivatalos duma része, amelyen elhangzott, hogy milyen jól mentek a dolgok, de mehetnének még jobban is. Majd meggyanúsították az időjárást ami sosem volt kegyes mezőgazdasággal. Feldicsérték a melléküzem ágakat, ahol már exportra gyártják a lendkerekes autókat és mindenki szalad a pénztárhoz. Ahol aláírás után kiadták a teli borítékokat.

Közben a meghívott városi elvtársak autóit tele rakták ezzel azzal amazzal és kezdődhetett a lakodalmas menü. Azt hiszem ebben a pusztulófélben lévő épületben is jókat ettünk.

Ha megtetszenek nézni ez az irodaház jobb sorsra érdemes. Lehetne átmeneti szálló vagy valami otthon vagy bármi. Kár érte, kár pusztulni hagyni. A bejáratnál lévő nagy vörös csillag kitűnően tartja magát. Neki nem szóltak, hogy tiltott önkényuralmi jelkép és tűnjön el ahonnan jött.

Érdekelne, kié most ez az épület és mi lesz a sorsa? Akár mint éőpítőanyag is újrahasznosítható.

szantograf.hu

 

Exit mobile version