SzántóGráf

Csörgőre a vekkert – rajtunk lesz a világ szeme – mindenki hozhat még egy embert – akár egy határon túlról is

Tessenek az órát felhúzni! Ébresztőre, április hatodikán reggel választunk. Kis hercehurca lesz, kisebb parlament, több induló, kevesebb győztes és csak egy forduló. Tehát egy nap alatt lezavarjuk az egészt. Rajtunk a világ szeme. Előre megmondom , aki veszít aznap bejelenti, csalás volt, bundáztak. Aki győz azt hajtogatja, hogy minden normális keretek között zajlott és a korábbi munka gyümölcse mostanra érett be.

Kétharmad kizárva. Egyszer már volt, egyelőre erre nem számíthat senki.

Figyelem a választási tippeket, az előrejelzéseket és a kalkulációkat..

Mindenki óvatos, senki nem akar Muhamed Ali bácsi  módjára hetvenkedni.

Most csak azt mondják, a győzelem a fontos – ez nem olimpia. A második helyezett viszont bekéredzkedhet egy nagykoalícióba. Benne van a pakliban.

Most mindenki azt mondja, a Jobbikkal soha.  Ismerjük, ez az ami a politikában nem létezik.  Végül Torgyán is miniszter lett. Szlovákiában a szocialisták bútoroztak össze a szélsőjobbal.

Tehát a politikában minden elképzelhető.

Mától minden kampánytéma, ami nem az is az lesz. Holokauszt év 2014.  Ez is ide lesz darálva. Csak nézőpont kérdése. A Don kanyarban odaveszett katonáink sorsa, megítélése is bekerül a reflektorba. A paksi atomerőmű fejlesztési projekt is ott lesz az asztalon. Bármi is történjen, mától alkalmas lehet egy kis politikai megmérettetésre.

Alig várom a hetedikét, amikor mindenki lenyugszik. Tudomásul veszi a nép döntését. Csak azért aggódom egy kicsit, hogy valóban csillapodjanak a kedélyek és a szavazatok összeszámlálása után senkinek ne legyenek kétségei a választás tisztaságát illetően.

Úgy legyen – Ámen.

szantograf.hu

Exit mobile version