SzántóGráf

Megvannak a rakodók – eladják a DIGÉP legnagyobb kalapácsát

Itt egy újabb hír-

ma összefutottam azzal a két rakodóval akik elárulták, ők ott voltak tavaly a Pannónia szállónál amikor a Rori bútorait – nemzeti örökségvédelem alatt állnak – elvitték egy olasz kamionnal , feltehetően Olaszországba.

Tehették nincs vám vizsgálat.

A kamionra felfestve, emlékezetük szerint nagy pizzák voltak.

Először névvel képpel adták elő a történetet majd meggondolták magukat, mondván nem szeretnének rendőrségre, bíróságra járni tanúskodni. Ingyen. Hozzátéve, most jártak a Digépben ahol a legnagyobb kalapácsot szerelik le, eladásra. Koreába viszik, hogy Észak vagy Délibe azt nem tudhatják. Egyébként ez egy értékes szerszám és ha ez is eltűnik akkor a gyárnak befellegzett. Akik bejáratosak az üzembe azok tudják, amikor ez a kalapács ütött az egész irodaház remegett.

A lényeg, hogy  úgy tűnik itt már senki semmivel nem törődik.

 

Valamikor ezen a sarkon volt egy Állami Áruház, a Centrum elődje. Majd jött egy nagy rekonstrukció és nyílt itt egy presszó, amelybe visszahozták a Vendéglátóipari Múzeumból a Roráriusz cukrászda műemlékvédelem alatt álló berendezését. Bigatton úr megvette a miskolci vendéglátó vállalatot szőrőstül bőrőstűl ,  állítólag potom pénzért. Később a sarkon lett Bakus László irodabútor üzlete és innentől elvesztettem a fonalat.Tudom utoljára a Telekom boltja volt a sarkon.

Egyesek, látták amikor a Rori értékes bútorait elvitték, kocsira pakolták.

Hogy most hol vannak, a város értékes ereklyéi senki nem akar tudni róla. Ez persze nem igaz, mindenki kíváncsi az igazságra.

szantograf.hu

 

Exit mobile version