SzántóGráf

Amikor még órákat osztogattam – elhiszik e, hogy valódi amivel pöffeszkedsz

Vonzódom az órákhoz. Már nem annyira mint régen, de ma is megbámulom a szépeket. Valamikor a rendszerváltás után amúgy mellékesen dolgoztam Julius Forstingernek a Helvetia tulajdonosának. Neki Bécsben a Tabor strassen van egy hatalmas ékszer és órás üzlete.

Az volt a feladatok hosszú éveken át, hogy levezényeljem a magyarországi kiállításait. Akkoriban az életben először és utoljára ezerszámra mentek át a kezemen az órák. A kecses nőiek és a praktikus férfi időmérők. Ha visszagondolok azokra a daliás időkre 1-2 ezer órát oszthattam szét ajándékba. Ma már tudom, hogy ezek a szerkezetek még szovjet gyártmányúak voltak és csak a márkát és a fazont variálták. Kilószámra kaptam a műanyag digitális időmérőket, kifejezetten a kiállítás látogatóinak a megajándékozására.

Megvallom ezekből mára egy se maradt nekem. Viszont gyűjtöttem néhányat, a kínai piacon. Ezek olyan márkák, hogy ha valódiak lennének még Berki Krisztiánt is felhergelném vele. Ő ugyanis az ország macsója, életművésze minden új autójához vesz egy hozzáillő órát. Ha a kocsi 20 millió akkor az óra legalább 10 legyen. Teheti, remélhetően nem lesz böjtje a nagy költekezésnek, s a családja nem sínyli meg ezt a a luxust.

Minden irigység nélkül mondhatom, sosem vágytam annyi pénzre, hogy ennyit költsek órákra. Bár óramániám a régi, s hízelgő ha megbámulják a karomon lévőt, sose felejtem el mondani – ez csak hamisítvány. Aki elhiszi jól teszi, aki nem az az ő baja.

Most egy elektronikus Timexem van,  tele gombokkal,jelzi a dátumot, s ami lényeges, harsányan ébreszt. Kicsit bonyolult a memoja, de ha gondom van beviszem az orexbe. Ahol természetesen az órán beállítása őket is megviseli, de hát kellett nekik ilyen flancosat rám sózni.

Visszatérve a kínai hamisítványokra – mind tökéletes, megérik az árukat. Órás legyen a talpán aki ránézésre eldönti mit tart a kezében.

Darabja hat ezer forint, tucatáron. Garancia persze nincs, ha rossza akkor kuka.

Viszont kevesebb bosszúsággal jár mind egy ugyanilyen tíz milliós. Főleg ha ne nézik ki belőled, hogy valódival pöffeszkedsz.

Exit mobile version