Magas lóról üzenem – tudom, vágom az ezer legfontosabb angol szót – Katika ma már inkább halakat tanít kerékpározni

Lovas nemzet vagyunk. Lóra termettek. Ugye látszik rajtam, akár szőrén is megülném, csak már egyszer szálljak le róla. Mondhatnám, hogy vágtattunk, de ennek csak a fele igaz. Mármint a paci tényleg körbe döngette a mezőt. Nélkülem. Így jártunk jobban mindketten.

Szóval itt még nem látszik, hogy átestem a ló másik oldalára. Először csak anyagi megfontolásból írogattam a könyveket, de most már kedvemet is lelem ebben. Főleg amikor a mű összeáll és olyan finom nyomdaszagú és nekem már csak össze kell firkálnom az elejét dedikálás céljából.

Most meg összeírom, hogy miről nem akarok írni. Vida Ildikó angol tudásáról. Együtt érzek a NAV elnökével amikor  ott ácsingózott a Szabadság téren nem értette mit mond az amerikai ügyvivő.  Akit bezzeg úgy küldenek ide, hogy egy szót se beszél magyarul. Mi ilyen bakit nem követünk el nálunk a nagyköveteink több nyelven is megértetik magukat.

Noha én az iskolában angolul tanultam végül az életben kellett  bemagolnom azt a sok angol szót amit annak idején elmulasztottam. Nos, hogy könnyebben menjen a tanulás előszedtem azt a leggyakrabban használt ezer angol szót amit felmondattam Katikával az angol nyelvtanárunkkal.  Azzal aki időközben rájött, hogy könnyebb dolga lesz halakat biciklizni tanítani Hongkongban  és az első repülővel elszállt.  Ezt a lemezt folyamatosan hallgattam a kocsiban vezetés közben, az utasaimat sikerült is az őrületbe kergetni és angol beszédre nevelni. Végül ennek a sajátos módszeremnek híre ment – magamba gyömöszöltem az ezer legfontosabb szót és ezeket ma is vágom, de a nyelvtannal még alapfokon se boldogulok . Minek is. A lényeg, hogy ezt a kazettát vették mint a cukrot. Hiszen jogosan mondhattam, egy hét alatt játszva megtanulhatnak vele ezer szót amit aztán lazán össze rakosgathatnak. A vége az lett , hogy akik nem ismertek, de keresték a kazettámat – telefonálgattak, drága tanár úr mikor jön a következő ezer. Nos, mindenkit megnyugtattam – készül. Ezzel senkit nem tettem lóvá, magam is szerettem volna folytatni, csak már nincs aki felmondja az újabb szavakat egy lemezre.

S ha nem mondtam volna – pénteken három órakor találkozzunk a Géniuszban – ott dedikálom a legújabb könyvemet. Okvetlen tessék jönni, a korábban vett példányokat is megszentelem ha kérik.