SzántóGráf

Jótékonyság, ajándéközön itt és ott

A Budapesti Honvéd Sportegyesület vezetői, sportolói, munkatársai gondoltak egy nagyot, és bearanyozták a Gondoskodó Központ edelényi Új Esély Oktatási Központjában tanuló diákok napjait.
Vendégségben járt a Budapesti Honvédnál ötven kisdiák az edelényi iskolából. Délelőtt hajókirándulásra mentek, délután a Mikulással találkoztak, ahol az ajándékok mellett lehetőséget kaptak saját ajándékok készítésére kézműves foglalkozások keretében, és persze jó mulatság volt az arcfestés is. A sportcsarnokban pedig a Honvéd ismert sportolói köszöntötték őket. Az élmény óriási volt, a hazatérő gyerekek nem győzték mesélni a többieknek a meglepetésekről, az utazás, az ottlét emlékeiről. Akkor még nem is gondolták, hogy az ajándékozásnak még közel sincs vége.
Az iskola épülete előtt kisbuszok álltak meg, és Kállai Ákos, az öttusa szakosztály igazgatója átadta a sportolók, szülők, alkalmazottak által összegyűjtött nagy mennyiségű játékokat, ruhákat, és a megszámlálhatatlan mennyiségű és az iskola számára felbecsülhetetlen értékű sportfelszereléseket.
A példaértékű jótékonykodás a hétköznapokban is folytatódik, az iskola és a sportegyesület kapcsolata az elkövetkezőkben tovább épül, folyamatos együttműködéssé alakul. Ennek a sportrendezvénynek csak győztesei vannak: az edelényi hálás kisdiákok.

Exit mobile version