SzántóGráf

A Győztes az ÉRV Szalajka-völgyi kútja

Az ország öt  nagy vízművének  15 csapvíz mintáját tízezren kóstolták, hatezren szavaztak és a legjobbnak az ÉRV vizét találták a fogyasztók.

Budapest. Decemberben indította kampányát az ország öt legnagyobb vízműve, hogy elősegítsék a lakosság tudatosabb ivóvízfogyasztását. Sok országban korántsem természetes, hogy minden lakos számára biztosított az egészséges vezetékes ivóvíz.  Az öt nagy szolgáltató vállalta, hogy öt-öt  mintával részt vesz egy versenyben, melynek során eldől, kinek a vizét innák ma hazánkban a legszívesebben.

Több mint tízezer kóstoló és hatezer szavazó véleménye döntött: első az ÉRV Rt. szilvásváradi Szalajka-völgyi forrásának vize.

Az eredmény kihirdetését a budapesti sajtótájékoztató résztvevői is nagy  elismeréssel fogadták. Annál is inkább mert ezzel egy időben hirdették ki a győztes csapvíz palackja címke pályázatának eredményét is: az iskolások körében kiírt versenyben Kóbor Hanna Panni rajza nyerte el a zsűri tetszését. Hanna Panni a Szegedi  Juhász Gyula Általános iskola IV/ B osztályának tanulója, akit az ünnepségre a szülein kívül a szurkoló osztálytársak is elkísértek.

A kampány sikeréhez gratulált dr. Fónagy János  a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki kiemelte, mindegyik regionális vízmű sikeresen szerepelt, eredményeik nemzetközi szinten is megállnák a helyüket, a kihirdetett eredmény egyértelműen a hazai ivóvíz szolgáltatók magas szintű szakmai munkáját dicséri .

Ritter Géza az Észak-magyarországi Regionális Vízművek vezérigazgatója  elmondta,meglepetésként szembesült az első helyezéssel, amit a cég vezetése nagy sikernek könyvel el, a hatezer szavazat megerősítette őket abban, hogy az ellátási területen a lakosság és a nagyfogyasztók bizalmára rászolgáltak. Kérdésre, hogy a legjobbnak ítélt szilvásváradi Szalajka-völgyi jó minőségű karsztvíz  a hálózatba kerülve meddig jut el,  Ritter Géza hozzátette: a napi több mint 3000 köbméter víz az ózdi fogyasztókig, illetve nyugati irányban ennél messzebb is. Fontosnak tartotta megjegyezni, a vízmű többi területein élők és az ottani nagyfogyasztók is szinte azonosan jó vizet kapnak, hiszen például az ultraszűrt lázbérci víznél sem lehet jobbat kívánni. Rövidre fogva: jelenleg 710 ezer lakost látnak el kiváló ivóvízzel,160 ezren a lázbérci és a Szalajka-völgyi forrás vizét isszák. A győztes palack címkével ellátott vízzel országos roadshow-ra indulnak és elsőnek az egyetemi városokat  veszik célba.

Exit mobile version