SzántóGráf

Dr. Winfried Vahland elhagyja a Volkswagen-csoportot

A Volkwagen-csoportnál végzett 25 éves sikeres munka után  Dr.  Winfried Vahland saját kérésére elhagyja a vállalatot. Winfried Vahland legutoljára a Skoda elnöki tisztét töltötte be. Vahland doktor így tehát nem foglalja el az egész észak-amerikai régióért (NAR) felelős vezetői posztját. A döntéshez a Volkswagen-csoport új régiójának megszervezésével kapcsolatos nézetkülönbségek vezettek. Egyértelmű, hogy ez a döntés nincs összefüggésben a diesel motorokkal kapcsolatos legutóbbi eseményekkel.

Dr. Vahland 1990-ben kezdett dolgozni a Volkswagen csoportnál. Miután otthon és külföldön egyaránt több kulcsfontosságú posztot töltött be, 2005-ben elnök-vezérigazgatói minőségben átvette a Volkswagen kínai részlegének vezetését, és jelentősen hozzájárult a Volkswagen Kína új irányvonalának sikeres kidolgozásához. 2010-ben kinevezték a ŠKODA Igazgatótanács elnökévé. Vezetése alatt a ŠKODA a cég történetének eddigi legnagyobb mértékű növekedését és modell-fejlesztését  valósította meg, a Škodát mindez tartósan sikeres, nagy gyártókapacitású nemzetközi céggé tette.

A Volkswagen-csoport vezérigazgatója Mathias Müller azt hangsúlyozta, hogy “az elmúlt 25 évben Vahland professzor jelentős mértékben járul hozzá a  vállalat sikereihez. Tiszteletben tartjuk döntését,  és köszönetet mondunk neki kivételes teljesítményéért.”

Exit mobile version