SzántóGráf

A szociális munkásokat ünnepelték

A szociális munka napja alkalmából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltsége ünnepséget rendezett Miskolcon, az Avasi Gimnáziumban. Ünnepi beszédet mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

A Himnusz közös eléneklését követően az Egressy Béni Zeneiskola növendékei adtak műsort, majd Radomszki Lászlóné megyei igazgató köszöntötte a vendégeket. „Hamar elröppent egy év” – jegyezte meg, miközben kellemes és szívszorító érzéseket kiváltó fotókat vetítettek mögé. Kiemelte, hogy nagy szakmai alázattal, felelősségteljes, áldozatos munkát végez megyeszerte a több, mint 1800 kollégája. Megköszönte a partnerek támogatását.

Török Dezső megköszönte a rászorulókért, megyénkért, Magyarországért végzett munkát

Benedek István Zsolt országos főigazgató-helyettes az önzetlenséget, szimpátiát, szeretetet és elhivatottságot emelte ki, mint a szociális ágazatban dolgozók közös jellemzőjét, akik munkájukkal, mentalitásukkal követendő példát állítanak a társadalom elé. Ez több, mint egy foglalkozás – ahogy fogalmazott nagybetűs hivatás. Az alkalmat megragadva megköszönte a kollégák áldozatos munkáját.

Nagy sikert aratott a műsor

Török Dezső az emberség  fontosságát emelte ki, amikor arról szólt: „a korrekt szakmai munkán túl sokszor a másik ember szeretetére, nagyfokú empátiára is szükség van, hogy meg tudják oldani a problémákat.” Társadalmi szempontból kimagasló fontosságú munkát végeznek, amikor segítő kezet nyújtanak a rászorulóknak.  A szociális munkások valójában a „társadalom orvosai.”    Ezért köszönet illeti az ágazatban dolgozó valamennyi személyt.

Sok nő dolgozik a szociális ágazatban

„Sokszor elmondták már, hogy nem könnyű látni annak értékét, ami állandóan a szemünk előtt van”- idézte a közgyűlés elnöke Selma Lagerlöf svéd írónőt. Ez igaz a szociális munkások tevékenységére is az év 364 napján, a mai viszont kivétel: a köszöneté és az ünnepé.

Az elismerést átadók és az ünnepeltek közös képe

A beszédek után a Szinva Art Társulat mutatta be nagy sikerrel néptáncra alapozott műsorát. Ezt követően főigazgatói dicséretet és emléknapot adtak át mintegy másféltucat dolgozónak. Az  ünnepséget az Egressy Béni Zeneiskola tanulói zárták.

Exit mobile version