SzántóGráf

Függetlenség napja: lehet alkohol nélkül is élvezni a vörösbor gyógyhatásait! / Innováció és milliárdos beruházás a Bock Borászatnál

image Évtizedek óta bizonyított tény a vörösbor, különösen a villányi vörösbor gyógyhatása. Eddig azonban gyerekek és az alkohollal szemben ilyen-olyan okokból intoleráns emberek nem élvezhették ezt. A Bock Borászat új fejlesztése révén azonban hamarosan már ők is részesülhetnek az áldásos hatásokból.

„Nagyon szeretem a villányi vörösbort, és mindenkinek azt tanácsolom, hogy fogyasszon belőle naponta legalább egy pohárral, de felismertem, hogy sokan erre képtelenek. Ezért kezdtünk abba a fejlesztésbe, amelynek első kapavágásait ma tesszük meg, a Függetlenség napján!” – magyarázza Bock József villányi borász, miért kezdett pincéje mellett milliárdos szőlőmag-feldolgozó kísérleti üzem építésébe, hogy – függetlenül a borfogyasztástól – mindenki számára elérhető legyen a villányi egészségvédelem.

A villányi kékszőlő magjában ugyanis a helyi borhoz hasonlóan megtalálhatók ugyanazok az antioxidánsok, polifenolok, amelyek igazoltan tumorellenes és egyéb, szó szerint szív- és érrendszer-erősítő hatással rendelkeznek. Ezt már nem csak a villányi borászlegenda mondja, hanem a Pécsi Tudományegyetem biokémikus egyetemi docense, Dr. Márk László is, aki több, mint egy évtizede dolgozik együtt a Bock Pincével, és kutatja a vörösbor-alapanyag áldásos hatásait.

A szakember felügyeletével már eddig is készítettek szőlőmagolajat és –őrleményt, ám a Bock Borászat most a külső feldolgozóktól is „függetlenedik”, és saját beruházás keretében, a világon egyedülálló módon nemcsak őrleményt, hanem a fejlesztés eredményeként úgynevezett retard tabletta formájában szedhető, az immunrendszert is erősítő, lassan felszívódó szőlőmag-készítményt is elő fog állítani. A tudósok és a Bock Borászat összefogásából megvalósuló új termék a Bock Borászat borainak mértékletes fogyasztásához hasonlóan hozzájárul az egészséges életmódhoz. „Ezzel kapcsolatban csak egy dolgot sajnálok – fűzi hozzá Bock József –, olyan tablettát és szőlőmagterméket még nekünk sem sikerült feltalálnunk, ami a borainkhoz hasonlóan finom lenne, így én továbbra sem fogom kihagyni az étkezés melletti egy-két pohár vörösbort sem!”

 

Kérdéseivel, interjúigényével, kérjük, keresse Hoffbauer Antalt a hoffbauer.antal@bock.hu email címen vagy a 06-30-619-2527-es telefonszámon!

 

 

Háttér-információk

Bock József 1948-ban született Villány mellett, Kisjakabfalván. Családja 1850 óta, a mindenki által Bokszinak becézett József 1981 óta termel kiváló borokat. Az 1990-es évek eleje óta szállodákban, csúcséttermekben is megkóstolhatók a borai, 1997-ben megkapta a szakma legmagasabb elismerését, az Év bortermelője lett.

A hazai és nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért Bock Borászat ma már Villány meghatározó pincészete. A borvidék legjobb dűlőiben található 70 hektár saját szőlő mellett további 70 hektár integrált területről készítenek évente összesen 7-800 ezer palack, kizáróla

Exit mobile version