SzántóGráf

Gazdasági különdíj a TOP 100-on – élen a Weinberg 93 Kft igazgatója

 

Derczó István, a sárospataki Weinberg ‘93 Építő Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei TOP 100 Gála Gazdasági Különdíját. A 2016-ban 7. alkalommal odaítélt elismerést az a vezető nyerte el, aki ebben a kemény versenyben is megőrizte vállalata emberközpontúságát és olyan céget épített, aminek lelke van és szeretik a munkatársai.

 

Idén 17. alkalommal jelentette meg TOP 100-as kiadványát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságával együttműködve az Észak-Magyarország napilap. Az ünnepélyes bemutatóra és az átadásra december 7-én került sor a lillafüredi Hotel Palotában.

 

Az esemény keretein belül a szakmai zsűri idén 7. alkalommal ítélte oda a TOP 100 Gazdasági Díjat. Az elismerést Derczó István, a sárospataki Weinberg ‘93 Kft. ügyvezető igazgatója vette át.

 

Napjainkban a Weinberg ‘93 Kft. a magyar építőipar egyik meghatározó szereplője az acélszerkezet-gyártás, a generálkivitelezés, a könnyűszerkezetes acél- és vasbetonvázas csarnoképítés, valamint a gyárépítés területén.
Célkitűzésük, hogy  a Weinberg név hazánkban és Európa-szerte egyet jelentsen a minőséggel, a megbízhatósággal és a stabilitással.

 

A főszerkesztő méltatásában kiemelte, hogy 2016-ban ez a díj nemcsak a reáliákban mérhető
komponenseket takarja, hanem egyaránt kifejezője annak, amit a Weinberg ‘93 Kft. megtestesít. Derczó Istvánnak sikerül úgy irányítania vállalatát, hogy az a kemény üzleti versenyben is emberközpontú maradjon. Véleménye szerint a cég egy szimpatikus ember által vezetett szimpatikus cég, aminek lelke van és szeretik a munkavállalók.

 

Derczó István hangsúlyozta, hogy az elmúlt 23 évben számos díjat kapott, de ez a mai díj szeretett környezetének jeles napja is egyben. “Öröm számomra, hogy hetedikként bekerülhettem ebbe a klubba.”- mondta meghatóan.
Beszédében arra ösztönözte a megjelenteket, hogy merjenek nagyobbak és bátrabbak lenni. Kiemelte az export fontosságát, hiszen kis ország révén a belföldi piac korlátozottabb lehetőségeket kínál. Az ügyvezető néhány figyelemre méltó adatot is megemlített: a 2014. évi növekedést 50%-kal tudták növelni, a jelenlegi prognózis ennél pozitívabb, közel 70%-os.
Meglátása szerint fontos a tanulóképzésben való részvétel, ennek érdekében jó kapcsolatot ápolnak a térségbeli középiskolákkal, a Miskolci Egyetemmel partnerségi megállapodást kötöttek.
Végezetül köszönetét fejezte ki többek között a családjának és a munkatársaknak, akikkel együtt sikerült elérni oda, hogy megkapják ezt a kitüntetést.

 

 

 

I

 

Exit mobile version