SzántóGráf

Pofára esés zsinórban – egy veszélyes körforgó a MOM parkban – a gyógyító káröröm – hiába a figyelmeztető piktogram

Kedvelem az ilyen forgó bejáratokat. Okos találmány. Nyáron megakadályozza a meleg beáramlását, fűtési szezonban meg visszatartja a kinti zimankót. Miskolcon az egyik ilyen legismertebb körforgó a Szinva parkban van. Szuper. Megszoktuk. Még akkor is ha időnként akad egy sietős vásárló aki meglöki és a forgóajtó biztonsági rendszere lefékezi. Egyébként ezek a bejáratok egy kaptafára készülnek.

Ám akadnak kivételek konstrukciók. Például a címképen látható bejárat a MOM bevásárlóközpontban. A négy osztott rekesz közül kettőt beáldoztak. Oda egy-egy reklámot raknak, olyan vitrinként használják. Amikor először fejeltem le az üveget betudtam a saját figyelmetlenségemnek. Ám azt vettem észre, hogy percenként ütköznek az ajtónak mások is . Tehát nem csak én vagyok ennyire élhetetlen.

Mindannyian rutinosan gépiesen nyomulunk a hermetikus kabinrészekben követve a forgó mozgást. Tudjuk, hogy az első kör után szabadulunk. Itt viszont van egy plusz  vitrin rész amely elvileg és gyakorlatilag mindenkit rabul ejt.  Egy menet után azt hinnénk, hogy már is kiszabadultunk, de nem. És akkor következik be pofoncsapás, az ajtóüveg varázslatos lefejelése. Némi orrcsont repedéssel párosítva. Szerintem ott helyben kellene egy olyan ambuláns kezelőt kialakítani a hozzám hasonlóan pórul jártaknak. Most rászántam egy kis időt a bámészkodásra. Kár, hogy nem videóztam. Röstellem, de időnként kedvem lett volna egy jót derülni a mások balgaságán is.

Mindez kellemes gyógyír volt a még sajgó orromra. Már nem is fájt annyira. Különben egy piktogram is jelzi, hogy vigyázat cselesen ravasz ez a körforgó.

A vak rekesz ami mindenkit megtréfál
Pif paf , minden ütközés után leblokkol a rendszer

Itt készül a tömpe orr . Nem véletlenül, gyerekek csak felnőtt kíséretében mehet be
Fejjel a falnak vagy az ajtónak

ó

 

 

Exit mobile version