Pénztáros lettem a Tescóban – megérte, helyben fizettek ki – áraztam rakodtam, de csak be – szuper ötlet, régen vágytam egy lézeres leolvasóra

Amikor úgy negyedszázaddal ezelőtt egy Westeles barátom csak úgy lazán megjegyezte: a mobilt is úgy adják majd mint a szappant.  Kéred, beblokkolják és viszed haza. Kicsit elbizonytalanodtam, vajon megérem e. Így aztán a kereskedelem fejlesztés minden újabb  lépése képes elkápráztatni. Az online adás vételről már szó se essen.

Én aki a két ajtós miskolci Széchenyi úti kis csemegébe még egy csuporral mentem két deci tejfölért – kettő forint hatvan fillér volt – igazából már nem kellene meglepődnöm semmin.

Jó játék – ezentúl én járok bevásárolni

Ám a Szentpéteri kapui Tescóban mégis csak sikerült .

Az egész úgy kezdődött, hogy a bevásárló kosár jobb sarkában találtam egy újszerű mélyedést. Először arra gondoltam, hogy ez volt a nagyító helye. Ugyanis máshoz már láttam olyat, amelyiken volt ilyen optikai eszköz. Esernyőtartóra is gyanakodtunk, végül a bejáratnál derült ki, hogy oda lehet rakni a kódleolvasót. Egy olyat amire mindig is vágytam. Egy lézeres, piros sugarat kibocsájtó csipogósat. Persze, hogy amikor ajánlottak egy ilyet rögtön elvettem. Látszott rajtam a lelkesedés, mondták is, hogy nem haza vinni ezt csak az áruházban használhatom.

Félóra munkáért nyolcszázat kaptam

Elmagyarázták, hogy ha minden terméket magam ütöm be a  mobil kézi leolvasóba akkor a pénztárnál már nem kell kipakolnom az árut. Szenzációs ötlet. Éltem a lehetőséggel.  Élveztem, hogy amit a kosaramba rakom magam  árazom be. Sőt, ezzel állandóan szemmel tarthattam az értékhatárt, tudtam hol járok a költekezésbe.  Igaz a kódkeresés néhány árunál fejtörést okozott, de addig forgattam amíg nagyot csippent.

A pénztárhoz érve már előre tudtam a végösszeget. Megtanultam, hogy a leolvasót utoljára még egyszer használni kell a pénztár előtti nagy kódfalon. Viszont semmi ki be rakodás. Őszintén, izgultam, hogy mindent jól csináltam e , így a velem szembe álló biztonsági őrök szúrós tekintete mellett csak rendben vizsgáztam.

És ki ne felejtsem – hétezer forinton felüli vásárlásnál aki a pénztáros helyett dolgozik – mint én is – kap nyolcszáz forint kedvezményt. Ott helyben le is vonták. Szuper ötlet. Nem is tudtam, hogy a kaszában ülők ilyen szuperül keresnek.