Mióta bővült a lapcsaládunk még inkább rákattanok a gasztronómiai kalandozásokra. Aki nem tudná, lassan két hete, hogy megjelent a gasztrograf.hu. Időnként az ott található írásokat itt is megosztom. Ám akiket most felcsigáztam erről az oldalról is rákattinthatnak a gasztrográfra.
A héten Budán járva, Vilk Lajos barátom -akinek nem ugrana be ki is Ő, hosszú évekig a miskolci ezermester és úttörő áruház igazgatója volt – meginvitált a lakásához közeli török kisvendéglőbe. Második kerület, Apostol utca sarka, s könnyű meglelni – előtte a tábla – Törökméz ide nézz.
S a vendéglő előtt mindig hosszú sorok kígyóznak, köztük sok külföldi, akik már hírből is ismerik ezt a helyet. Egyszerű puritán berendezés, de a legfinomabb falatok is egy igazi Isztambuli bisztróra emlékeztetnek.A csütörtöki menü málnakrém leves és túrógombóc. Így ki merem jelenteni mindkét fogás törökös.
S még a lecsó is amelyet kétféle változatban kínálnak finom házi kenyérrel. Tunkolósan. Füstölt kolbász karikákkal dúsan, kis serpenyőben. Úgy mint ahogyan otthon szoktuk összecsapni. Ha megtalálom az étlapot amit kifotóztam a teljes választékot közre adom.
Csak azért tettem el mert ide vissza szeretnék térni. Ahol ugyanis minden asztalnál ülnek és már kora délelőttöl csak előjegyzéssel, foglalással lehet bejutni az csak jó lehet. Lajos barátom a szomszédos házban lakik, így törzsvendégnek számít, ezért is megkülönböztetett kiszolgálásban volt részünk.