SzántóGráf

Jól mutatnak a tányéron – vizuális ínyenceknek – nem minden ehető ami a tányérra kerül – narancskarikák a színekért

Egyre több komoly étteremben minden fogásról egy színes fotó is szerepel az étlapon. Úgy mint a Mekiben szokás. Régi, de jó ötlet. Ugyanis valljuk be, hogy az étkezésben is vizuálisak vagyunk. Mint akár a hölgyeknél,  tetőtől talpig szemrevételezzük a hódításra vágyót – a gyengébbik nem is hasonló gondósággal ügyel az apró részletekre – az étkezéskor is döntő szerep jut az esztétikának. A külső megjelenítésnek.

Tudják ezt a szakácsok is akik még a félresikerült kaját is cicomázzák. Jómagam is díjazom a tálalást. A barna mártásos csíkozást és a semmi se jó narancskarikákat vagy a nyers uborkaszeleteket amelyek inkább csak a színek harmóniáját testesítenék meg a tányéron. Vagy rossz nyelvek szerint  ezek a  zöld gyomok csak arra szolgálnak, hogy az adagot optikailag nagyítsák.

S akkor jöjjön néhány fotó a szakács művészet remekeiről.

 

 

Exit mobile version