SzántóGráf

Barátok között – Jutka egy évet fiatalodott – megtáncoltattam a volt a menyasszonyomat – képes galéria a rendhagyó vasárnap estéről

 

Még szerencse, hogy a volt mennyasszonyom, az első és utolsó nejem születésnapja most éppen vasárnapra esett. Így a reggelt nem a szokásos munkarendje szerint a kozmetikában kezdte. Egyébként harminc éve már, hogy felhagyott ezzel az eredeti szakmájával ám az óta is ugyanúgy bejár a Lillába, talán még pontosabban, is, mint amikor ott dolgozott. Akik nem tudják a nyolcvanas évek elején elsők között váltott, s sorra nyitotta a belvárosi divatáruüzleteket. A butikokat, amelyeket akkoriban tilos volt a nevén nevezni. Akkor vette észre, hogy szlovákul is beszél.  Ugyanis minden hétvégén tömegestül rohamozták meg a miskolci kis üzleteket a Kassai és a környékbeli szlovákok. Náluk abban az időben még a Prioráruház jelentette a divatot. Majd feleségem alig egy évtized után ismét váltott. Megnyitotta Miskolci első Westel rádiótelefon üzletét. Még máig is sokan emlékeznek rá, hogy az első GSM telefonszámukat nála kapták meg. Még többen nosztalgiáznak, hogy a Judit és a Rita divatból öltöztek, nála vásárolták meg a több szezont is átélő báli ruhákat, s a hozzá való öveket és táskákat. A kozmetikusból üzletasszonnyá avanzsált feleségem meglepetés bulija a forgató könyv szerint zajlott. Kerényi László barátom, aki immár mindkét esküvőmet megörökítette most is remekelt. Bocsássák meg, hogy most a privát portálomon minden barátommal, s ismerősömmel megosztom a nagy esemény képeit.

A barátnők egymás közt – szigorúan számon tartják a születésnapjaikat – főleg a másét – hibázni nem lehet
Állítólag a feleségem akart tósztot mondani, de bele szóltam. Megkaptam érte a keperészem
Majdnem légífelvétel – drón nélkül
Géza és Gizike
Unokám Norbi a torta és tűzijáték felelős
Ami igaz az igaz – mondta Péter
A balszárny – a zenekar pihen – különben mindenki a táncos cipőjében volt
Immár századszor is elmondtam a kutyás sztorijaimat. Mióta naponta kétszer Ede megsétáltat nagyon otthon vagyok a témában. Elmagyaráztam, hátha valaki nem tudja, miként kell tesztelni a családot. Hogyan állapítsuk meg, ki szeret minket a legodaadóbban. A módszer egyszerű, zárd be a kocsid csomagtartójába a nejed és a kutyádat. Csak egy órára. Majd a végén eldöntöd, hogy amikor kiengedted őket, melyikük örül neked jobban. Egyszerű , érdemes kipróbálni.
Ne feledjem, nejem barátnői egy képes albumot szerkesztettek a közös megmozdulásaikról. Megható szöveggel.
Igazi meglepetés vendégek, unokahúgom Kati és Janek. Jó volt újra együtt velük.
Jó ötlet volt ez a kis könyv – semmi nem maradt ki belőle
Számomra a legfontosabbak
Ez egy korábbi szülinap emléke – még fekete fehérben fényképeztünk – semmi változás
A Calypso különterménél ideálisabb helyet nem is választhattunk volna az ünneplésre. Vörösboros marhapörkölt nokedlival és frissen rántott húsok és sajtok és zöldségek voltak a legfinomabbak. Remélhetősen mindenki megtalálta az ízlésének megfelelőt – s hab a tortán a jól sikerült somlói galuska.
A torta egy kicsit árulkodó volt – de gyorsan szétszedtük. Telitalálat volt – akárki is csinálta

Kerényi László felvételei

 

Exit mobile version