Fonták a kerítésnek való kolbászt – az idén februárban is lesz Röfi nap – töltőverseny Szirmabesenyőn – mindenki másként csinálja – bevetették a titkos recepteket – amatőrök profinak – ezt írtam tavaly

Úri Mariann az Észak főszerkesztője, csapatkapitány Török Dezsőt  a megyei közgyűlés elnökét meggyőzte – titkos receptjükkel dobogós helyre számíthatnak. S igaza lett.

Ez az idei plakát – nyálcsordító finomságok – az idén is

Jól sikerült falusi vigasság kerekedett a Szirmabesenyői Röfi kolbásztöltő versenyből. Közelről és messziről jött potentátok prezentálták, hogy kell igazi sütni való finomságot kutyulni és szabályszerűen bélbe tölteni. Csupa olyan hölgyek urak szorgoskodtak ott, akiknek ehhez a művészethez semmi közük se volt és nem is lesz, de most úgy érezték bizonyítani kell.

Ha rajtam múlt volna, most mindenki nyer. Huszti Gábor a település polgármestere kitett magáért, mint vendéglátó házigazda büszkén mutatta micsoda népünnepély kerekedett a húsipari vetélkedőből. Akik korábban mentek a kelleténél azok hagymás vérrel és a töpörtyűvel kezdhették a napot mint egy átlagos disznótoron. Jómagam a negyvenfokos tömény fokhagymával spékelt tócsnival is beértem, mert a meleg fánk még korai lett volna.

Most sikerült kolbászkarikákból megszerkeszteni az Audi emblémáját

A lényeg, hogy a hatalmas lakodalmas sátorban mindenki keverte kavarta a tölteni valót, időnként ölre mentek, hogy ki mennyi paprikát szór a vájdlingba. Majd kellő érlelés  után már is tekeredtek a kolbászok. Legalább annyi amennyiből akár körbe is keríthették volna a versenynek helyet adó kastély parkját.

Varga Tamással a Miskolc Autó világbajnok autóvillamossági mesterével és Fazekas Józseffel a Sajóhús tulajdonosával. Kiderült, mindketten egyformán járatosak a másikuk mesterségében.

Húzd meg ereszd meg – ami bement annak ki is kell jönnie. Szaniszló Bálint szerkesztő ezt magyarázza a főnökasszonynak.

Arnót a szomszédság is nevezett

Tudnak hangulatot csinálni. Temetési fellépést nem is vállalnak

Az Észak értékesítési csapata – ők egész héten ezt gyakorolhatták. A face szerint most is egy torról jöttek

Ezt nem lehet elég korán megtanulni

Hungarikumok

Csendélet

Voltak akik a fánkra specializálták magukat

Így aztán közel állunk  ahhoz, hogy kihirdessük, Szirmabesenyőn már a kerítést is kolbászból fonják. Kerényi László barátom csodálatos képeket készített, miközben folyamatosan őrlődött, exponáljon vagy egyen.  Mindenütt kínálgatták, jó szívvel adták, nem tudhatták, hogy mi nem vagyunk benne a magasságos zsűriben. Ennek ellenére büszkén mondhatom az Észak válogatott csapata elvitte a pálmát, ennyi született böllér mellett másodikok lettek. Végül mindenki nyert, jogot kaptak a jövő évi fesztiválon való részvételre.

Amit még láthattam, a zsűribe választották dr.Répási Róbert országgyűlési képviselő, s Bajusz Gergőt az Avalon park gasztronómiai  igazgatóját.

A médiumok sorában első lett a Barcikai Pálinka

Az autószalonok közül tarolt a Seat

A vegyes mezőnyben a Suter White Ladyk győzött míg az abszolút kategóriában a Miskolc Autó Seat vitte el a pálmát. Utánuk kapott különdíjat az Arnóti lakodalmasok

Kerényi László mesterfotói