Immunisak lettünk a benzin árára – ami kell az kell – olyan a gázolaj mint a szeizmográf

Mit szólna egy ötszáz forintos üzemanyagárhoz?  Letenné e a kocsiját? Biztos, hogy buszozna vagy vonatozna? Aligha. Akkor ezt meg is beszéltük.

Ez a kép sutyiban készült a kocsiból. az Auchan kútnál. Tetszenek látni azt a fehér kocsit. Nos, annak a vezetője még nem járhatott ilyen csóróknak fenntartott üzemanyag töltő állomáson. Látta, hogy az előtte álló kocsi sofőrje nem tankol, s csak nyugodtan ül a volánnál. Kiborította ez a szituáció. Dudált és kiborult. Nem értette, hogy ez miért van. Nos, tudni kell, hogy amíg az előttem lévő nem fizetett, nem jutott át a sorompón a kút pirosat jelez. Nehezen de, rájött. Utána akár bocsánatot is kérhetett volna, de ő náluk ez nem szokás. Közben a kép bal sarkában egy úr olyan mintha pisilne, de ne tessék ilyenre gondolni. Nem ő az a fantom aki éjjelenként a beöntő nyílásokra izgul.
Mivel ma bejárta a sajtót az a kép amelyen valaki egy nőies kocsi tankjába dugdossa a nem szervét, megnyugtatok mindenkit, a képen látható úr csak spájzol. Olyan negyven ezer forintért teletöltötte a kannáit. Jól tette.

A napokban szokatlanul magasra szökdel a benzin és a gázolaj ára. Magyarázat, sajnos a világpiaci árak is felfelé tendálnak. Ilyenkor a mindenkori ellenzék a maga látószögéből rögtön rákérdez – miért nem engednek, faragnak le a jövedéki adóból. Megszólalnak a szakértők, hogy ez csak elhatározás kérdése, de amikor a kincstárat ez a folyamat csak gazdagítja nehéz lemondani a jussról. Nem is teszik. Nem is kell. Ma már csak a hozzám hasonló vének emlékszenek a taxisblokádra. Amikor két forintért – nem kis pénz volt az – megbénult az ország. Mert a bérkocsisok úgy akarták. És győztek. Engedett a kormány. És tanultak is belőle.,hogyan  kell,kellett  volna  a konfliktust  kezelni.

Ma már szinte érzéketlenek vagyunk az üzemanyag árak ingadozására. Ha menni kell, megyünk s tankolunk. Legfeljebb spájzolunk előre egy két kannával, azzal az illúzióval, hogy sikerül két- három száz forintot megfognunk.

Engem jobban aggaszt a világpiaci áremelkedés. Ez általában a legjobb szeizmográf. Előre jelzi a politikai válságokat, a háborús konfliktusok kialakulásának a lehetőségét és érzékeli a gazdasági helyzet pillanatnyi lejtmenetét. Tehát az olajtermelő térségekben nincs béke az olajfák környékén.  S ha drágul a nafta, többet fizetünk a szállításért, a kereskedők árakat emelnek  majd a pénzünk csak inflálódik még akkor is ha az illetékesek másként látják.