A pályázatokat elbíráló kuratórium a díjat annak a magyar újságírónak ítéli oda, aki a 2018. szeptember 1. – 2019. szeptember 1. közötti időszakban a mellrák témájában a szűrésről, diagnosztizálásról és a terápiákról, a betegségről és annak bármely vonatkozásáról olyan, a szakma által elfogadott tudományos tényeknek nem ellentmondó cikket-cikkeket publikál(t) vagy rádiós, televíziós anyagot készített, amelyek társadalmi hatásuk és hasznosságuk következtében nagymértékben hozzájárulnak a témáról való korrekt és korszerű ismeretanyag széles körű terjesztéséhez. Szolgálják egyúttal a kérdéskör kapcsán meglévő társadalmi szintű félelem csökkentését, a gyógyításba vetett bizakodás erejét, segítik az egyén döntési képességét nehéz problémájának feldolgozásában és megértésében. A díj összege nettó 200 ezer forint.

Pályázni a nyomtatott vagy elektronikus sajtóban, rádióban, televízióban megjelent anyaggal lehet, pályázónként egy beküldött anyaggal. A nyomtatott vagy elektronikus sajtóban megjelent cikkek terjedelme 3000 és 8000 karakter közötti, a rádiókban, televíziós műsorokban közölt anyagok terjedelme maximum 25 perc lehet.

A nyomtatott írásokat (beszkennelve vagy pdf formátumban), az online írásokat, televíziós, rádiós műsorokat, blogokat, elektronikus (link) formában kérik eljuttatni a kozpont@egeszseghid.hu e-mail címre. A pályázati anyagok címében kérik feltüntetni: Pályázat a Körtvélyes Éva újságírói díjra.

A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul nevének közléséhez és a pályázati anyag nyilvánosságra hozásához annak ismételt közlésével. Pályázat beküldhető a szerző által, illetve más/harmadik személy által is. Ebben az esetben szükséges a jelölt személy telefonos elérhetőségét is megadni. A nyertes pályázó nevét és pályaművét a lebonyolító szervezet a honlapján (www.egeszseghid.hu) közzéteszi, a díj és az ezzel járó oklevél ünnepélyes átadásáról a nyertes pályázót külön értesíti.

A pályázatok benyújtási határideje 2019. szeptember 2. éjfél. A díjátadás 2019. szeptember 29-én, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen rendezvényén lesz Budapesten.