SzántóGráf

Választás 2019 – itt a helye a listáknak, a statisztikáknak – mennyi pénzzel sáfárkodik egy miskolci képviselő

Nem sok időnk maradt már a döntésre. Barátaimmal, ismerőseimmel már sokat latolgattuk a mostani miskolci önkormányzati választás végkimenetelét. Semmi optimizmus, semmi elhamarkodott heppi-hurrá, minden irányból jogosak a kételyek, s az aggodalmak.Ilyenkor szokás mondani semmi izgalom ez csak egy lokális erőpróba bárhogyan is alakul a kormány a helyén van, teszi a dolgát.

Ennyire azért nem tragikus a helyzet

Majd mindenkit megkérdeztem, ki a körzeti képviselője, ismeri e a listán bekerülteket. A válasz elég vegyes és a nem tudom,  ki a “fáni” tudja módra történt. Tulajdonképpen ilyenkor választás előtt még csak csak megjegyezzük, de az ötéves ciklus során nem tartjuk számon őket. Vannak köztük mániákus stréberek, állandó szereplők, megmondó emberek, de amúgy a a nagy többség lapít. Most, hogy kampány van csak látom a választékot. Van egy csinos szőke hölgy és egy bozontos szemöldökű és még egy megjegyezhetetlen valaki. Ilyenkor az a kérdés, hogy a mostani  csinált e valamit a körzetemben. Ha igen nincs min hezitálni minden maradjon a régiben.

Magam is kíváncsi természetű vagyok

Ám ez az idő amikor kíváncsi leszek mit kapnak a választott és a listás képviselők. Hogyan honorálják az igyekezetüket.  Pontosabban mennyi a tiszteletdíjuk, tényleg jár e nekik MKV és parkolóbérlet. Az se világos, hogy egy egy képviselő milyen összegből gazdálkodhat a körzetében, mennyi pénzt fordíthat a javunkra, parkosításra, járdaépítésre vagy a játszótér felújítására. Engem, csuda kíváncsi lennék arra is, hogy mennyi pénzzel sáfárkodnak, s ebből kinek mennyi jutott.  Megtiszteltetés lenne a választóknak ha nem csak most hanem minden esztendőben kibogarászhatnám mire mennyit költöttek. Ezek a listák elég árulkodóak.  S ami nagyon érdekelne, mennyiszer tartottak fogadóórát, s ezeken milyen ügyekkel keresték meg. Mondjuk ha jómagam már gyakorló  képviselő lennék, minden plakátnál többet mondana ha ezeket az adatokat nyilvánosságra hoznám. Azzal is tisztában vagyok, hogy azokon akiken akaratom ellenére se tudtam segíteni, nem orvosolhattam a gondját számomra mind elveszett szavazók. Na, de ilyen az élet.

Aki ezekkel a listákkal meglep, s úgy gondolja, hogy ezek számára kedvezőek itt a gráfon hiánytalanul közzé teszem.

 

Exit mobile version