SzántóGráf

Történelmi pillanat – mi az amit akár jobban is csinálhattak volna – boncolták a múltat a kampány hajrájában – Veres Pál okulhat az elődök hibájából és sikereiből

Történelmi jelentőségű találkozó volt csütörtökön este a Miskolci Technika Házában. Végső soron a vasárnapi választás eredményétől, végkimenetelétől függetlenül három politikus , három egymástól merőben más nézeteket valló polgár csaknem mindenben egyet értett. Ami különös és meglepő a jelenleg regnáló polgármester neve egyszer még a mostani ellenfélé egyszer se hangzott el. Semmi mocskolódás, semmi gúnyolódás vagy élcelődés nem történt a versenytársakkal szemben. Volt helyzetértékelés, általánosságban, nevén nevezték a közéletünk átkát a korrupciót, de talán ez volt a legerősebb , legütősebb támadás a jelenlegi önkormányzati hatalom ellen. Mit nem adtam volna, ha egy egészséges ereje teljében lévő regnáló polgármester is jelen lett volna. S megvédhette volna magát és a mögötte állókat. Nem volt moderátor, Hajnal József a rádió nyugalmazott igazgatója mindenkit egyenrangúan kezelt – szerintem ehhez hasonló nyílt, őszinte hangulatú társalgás régen nem volt Miskolcon.

Vasárnap kezünkben a sorsunk. Mivel Veres Pál egy nagykoalícióban is gondolkodik – ami egyáltalán nem ördögtől való – hiszen minden térfélen vannak tisztességes józan gondolkodású politikai erők Miskolcon akár egy példaértékű új önkormányzati rendszer is megvalósulhat.

Ami hiányzott – a nagy elődök nem beszéltek arról, hogy mi az amit utólag hibának vélnek. Helyettük mondom, mindannyian hagyták magukat a helyi Raszputyinokat kavarni.  Káli és Kobold mellett, az árnyékukban több olyan személy sündörgött, akiknek nem lett volna szabad ott lenniük.

Kerényi László fotói

Exit mobile version