SzántóGráf

Egy 37 éves nőt vitt el a koronavirus – ő a legfiatalabb áldozat

Újabb tíz halálos áldozata van a koronavírusnak Magyarországon, tették közzé a hivatalos kormányzati oldalon. Ezzel 272-re nőtt a megerősített halálesetek száma. Egy 37 éves nő is meghalt, akinél extrém elhízást jelöltek meg alapbetegségként, a járvány eddigi magyarországi áldozatai között ő a legfiatalabb. Az új halálesetek közül a második legfiatalabb egy 58 éves férfi volt, akinek szívbetegsége és krónikus veseelégtelensége is volt.

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy bár az aktív esetek száma csökkent, ugyanakkor nőtt a kórházi ellátást igénylő koronavírusos betegek száma, szombaton 899 beteget ápoltak kórházban, közülük 54-en voltak lélegeztetőgépen. A szombatig 262, a koronavírus miatti halálos áldozatra utalva Müller elmondta, hogy az áldozatok számát ország lakosságára viszonyítva az alsó harmadban van Magyarország Európában.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a főként Kínából sokmilliós tételben érkező védőfelszereléseket nem a lakosság, hanem a koronavírus-járvánnyal küzdők számára szerzi be az állam. Egy egészségügyi dolgozó egy nap akár 4-6 maszkot is elhasználhat, ez is indokolja, hogy sokmilliós számban érkezzenek ezek az eszközök.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonon követheti nyomon:

Exit mobile version