SzántóGráf

Izraeli katona mentett ki egy palesztint Hebronban, akire zsidó fiatalok támadtak 2020-06-13

A goláni dandár egyik katonája avatkozott közbe és segített elmenekülni egy palesztin férfinak Hebronban péntek este erőszakos zsidó fiatalok csoportja elől.

תיעוד: חייל חילץ הלילה גבר פלסטיני שהותקף על ידי יהודים בחברון. כל הפרטים:https://bit.ly/3fjtns1 

Az utcán sétáltam, nagyon közel a házamhoz, és a mobiltelefonomon beszéltem. Hirtelen hét vagy nyolc telepesből álló csoport jelent meg előttem. Nem szóltam, és nem léptem kapcsolatba velük. Hirtelen megtámadtak és elkezdtek ütni”, nyilatkozta Ibrahim Bader (31) az Ynet híroldalnak.

Bader szerint hiába érkezett erősítés a helyszínre, senkit sem tartóztattak le a támadók közül, és még mindig szabadon vannak.

Bader elismerte, ha a katona nem lép közbe az eset tragikus módon is végződhetett volna.

Az incidens egy erőszakos összecsapás alatt történt.

„Az éjszaka összetűzésre került sor izraeliek és palesztinok között Hebronban, ami magában foglalta kövek és a Molotov-koktélok dobálását. A helyszínre érkező izraeli katonák feloszlatták az erőszakos incidenst,” nyilatkozta az Izraeli Védelmi Erők, de további részletekkel nem szolgált.

Izraeli média riportok szerint a támadók látogatóba érkeztek a városba, és a rendőrség vizsgálja az incidenst.

Beni Gantz védelmi miniszter (Kék-Fehér) szombaton megdicsérte a katonát.

„A goláni katona, aki megvédte a hebroni palesztin lakost, úgy járt el, mint ahogy az az Izraeli Védelmi Erők minden katonájától és parancsnokától elvárt”, írta Gantz Twitteren. „Az Izraeli Védelmi Erők elkötelezett a civilek biztonsága mellett, minden területen, ahol jelen van, és bízom benne, hogy az Izraeli Védelmi Erők vezető parancsnokai megfelelő módon kivizsgálják az eseményt.”

Exit mobile version