SzántóGráf

Badány Lajos a miskolci önkormányzat képviselőjének közleménye – elnézést kért elszállítatta a lerakott zöldhulladékot

Badány Lajos

 Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen piti ügyből ilyen nagy  feneket lehet keríteni. Nyílván ha nem egy népszerű politikus  rak le szabálytalanul  két zsáknyi  frissen vágott fűvet egy illegális szemétlerakóhelyen a kutya se foglalkozna ezzel a szörnyűséggel. Legfeljebb megbüntetik kiszabnak rá egy példás szabálysértési bírságot az illető meg elgondolkodik érdemes e még egyszer ilyet művelni. Ám itt egy politikusról van szó akinek az élet minden területén példát kell mutatnia.  S mifelénk már olyan erkölcsi magasságokba emelték azt a bizonyos  mércét, hogy a mi politikusaink már akár egy csikk eldobásával is ilyen támadásoknak tehetik ki magukat  – mondom mint a portál szerkesztője.

A média, a közvélemény pedig ennél nagyobb szenzációra nem is vágyhat. Az országos lapokban is akár egy féloldalt  képesek ennek a borzalomnak” szentelni. A frakcióvezető helyettes helyében most elégedetten dőlnék hátra – hiszen,  ha a tisztesség, a fedhetetlenség  bajnokai ennyire kényesek egy ilyen botlásra rövid időn belűl teljesen megtisztul a közélet. S eltünnek a minden település határában fellelhető engedély nélküli szemétlerakók. Ezentúl Badány Lajos hiteles átéléssel szorgalmazza majd ezt a lokális programot.

S jöjjön Badány Lajos most küldött közleménye, ami alaposan átírja mindazt amit erről aligha jószándékkal összehordtak a sajtóban:

A személyemmel kapcsolatban megjelent lejárató célzatú írásokra, melyben azt állítják, hogy agresszív mondatok kíséretében zöldhulladékot helyeztem el Mályi külterületén, az alábbi tényeket közlöm:

Egy üdülőövezetben ingatlannal rendelkező ismerősöm megkért, hogy az udvarán összegyűjtött csekély mennyiségű elszáradt tuja és fenyő tűlevelet a furgonommal vigyem ki a település határában levő fahulladék lerakathoz. Az illető rendelkezik szemétszállítási szerződéssel, de zöldhulladék gyűjtő zsákja nem volt. Emiatt szó sem lehetett “több zsák” elhelyezéséről. Az általa megjelölt területen – a cikkekben megjelent állításokkal ellentétben – akkor nem volt tiltó tábla láthatóan kihelyezve. A helyszínen kb. másfél-két méter magasan és 20 méter hosszban álltak az odahordott, levágott gallyak. Ennek a végébe öntöttem le a tuja és tűleveleket.  Megerősítem, hogy senkinek semmilyen trágár szót nem mondtam, aki ilyet állít, az hangulatkeltő célzattal rágalmaz.

20 perc múlva, mikor indultam kifelé a településről, megállított egy helyi képviselő, Jakó László, aki közölte velem, hogy egy helyi facebook csoportban arról cikkeznek, hogy zöldhulladékot raktam le, a láthatóan mindenki által e célra használt területen. Mondtam neki, hogy elnézését kérem, ha szabálytalanul jártam el, és másnap reggel elszállítom az általam odatett tűleveleket. Ez meg is történt, az ezt igazoló fényképeket rögtön át is küldtem neki.  Telefonon beszéltünk, és megköszönte a korrekt hozzáállásomat. Ha az ügy kapcsán bármiben segítségére lehetek a helyi önkormányzatnak, természetesen állok rendelkezésükre.

Tényszerűen ennyi történt, mely esetet egyes politikai indíttatású sajtóorgánumok és személyek – nyilvánvaló lejárató célzattal – valótlanságokat állítva, számos média csatornán közzétettek. Állításaimat tanúkkal tudom igazolni, az alaptalan rágalmakkal szemben a szükséges jogi lépéseket megteszem.

Exit mobile version