SzántóGráf

Kisvárkonyi tanárúr megajándékozta magát – szülinapi tandemugrással – mégis bővül Csaba bakancslistája

Ajvé, nem véletlenül előre kérik a pénzt.

Kisvárkonyi Csaba életében már sokszor szembeszállt a lehetetlennel. Mint a cég kirendelt tanára vénségemre próbálta meg az angol nyelvet a fejembe verni. A sikerélménye nem volt teljes, én viszont majdnem a kollégája lettem. Lemezre vettem az ezer majd a kétezer leggyakrabban használt angol szót, s mesteri módon megtanultam. A nyelvtant viszont nem gyakoroltam, helyette nagy tételben árultam a kazettákat. Mások is elhitték, hogy ez a bázistudás, ha napi 10 órában ezt hallgatják, perfekt londoniak lesznek. A biznisz nagyon pörgött, esténként már egyre másra hívogattak – Tanár úr mikor lesz kész a háromezer szavas kazetta – kérdezgették. Tőlem.

Itt a dupla levegő is kevés lehet

Így lettünk barátok Csabával – nyelvtanulás közben. Ha már túl voltunk a napi penzumon megtudtam Tanár úr nemcsak kolbásztöltésben jártas, de kitűnően zenél, megajándékozott a lemezével is. S mint született életművész a világ minden szegletét bejárja. A hideg kirázott, amikor a sivatagi kalandjait mesélte – reggelenként egyesével kellett kiráznia a skorpiókat a bakancsából.

Csabának itt még sejtelme sincs , hogy mivel lepi meg magát a hatvanadik születésnapjára.

Jut eszembe, a bakancsáról ! Csaba barátom most lett hatvan esztendős, s ez alkalomból sikerült kipipálnia egy tételt a bakancslistájáról. Meglepte magát egy ejtőernyős ugrással. Egy tandemmel, de nem lebecsülni.

Exit mobile version