Megjött a Keresztanyu – rákattantam mint a Jóban rosszra – tetszett az Ökörapáti sztori is
Keresztanyu

Mi tagadás, annyi melót nem tudok magamnak összelapátolni, hogy ne maradjon időm tévénézésre.

A politikai beszélgetősöket ki nem állom. Legfeljebb alacsony vérnyomásnál belepislantok, de minek. Mint a kupecok mindenki a saját lovát ajnározza, az ellenfelét meg mocskolja. Így aztán marad a szellemi rágógumi – a sok jólsikerült hazai tévéfilm sorozat.

A doktor Balatonnal még nem barátkoztam meg, a Barátok között meg mindvégig idegen  számomra.  A külföldi tájidegen  török meg spanyol szappanoperák meg nagyon ellenemre vannak.

A Jóban rosszban az egyetlen,  amiről képtelen vagyok leszokni. Magamtól. Volt időszak amikor ehhez igazítottam az életrendemet. Ma már rögzitem, s óriási élmény egyszerre három részt végignézni.

Annyira rákattantam, hogy öt esztendeje születésnapi ajándékként résztvehettem egy forgatáson.  Megnézhettem a diszleteket és találkozhattam a főszereplőkkel.  Élveztem , öregségemre  el voltam álmulva a stáb kedvességétől. S megnyugodtam, hogy az antipatikus szereplők az életben nem is olyan ellenszenvesek mint amilyen karaktert osztottak rájuk.

Az ökörapáti Gazdag örökösök  sztorija is megfogott. Végigizgultam, a körmömet nem rágtam le, de az egyik főhős a Tibi a kedvencem lett. Nagyott alakított, gesztusai , a dumája tetszett.

Így végül megörültem, hogy újra látom a makkosszállási rendőrőrs vezetőjeként. Ami viszont félresikerült – szerintem – Gálvölgyi kilóg a sorból. Sem alkatra, sem fellépésben nem tűnik hitelesnek, rendőri vezetőként. Esetlensége egyszerűen kontraproduktív ebben a szerepében. Mindezt úgy mondom, hogy kedvencem a színészúr, s nagyra tartom a humorát, de itt mintha túlkoros lenne az állományban. Nem elég hihető.

Jóban rosszban velem  – a két doktor között
Egy epizód a sorozatból – ha tudnám, ezek hogy kerülnek be
Mikó művész úr és Győzike testvére – amikor felforditották a kórházi rendet

Jut eszembe a Jóban rosszban is szereplő rendőrők csetlése botlása csak hasonló a makkosszállási kollégáikhoz. Annyi a különbség, hogy az utóbbiban humorosak. A csillagkúti zsaruk folyamatosan esznek isznak kávéznak és minden akcióban felsűlnek.  Persze ha célba érnének akkor meg vége lenne  a sorozatnak. Tehát ez még hagyján.  A másikban meg hülyére veszik a figurát. Nagyon is. Lehet, hogy nem jó helyen szocializálódtam, de az én fiatalságom idején csak a francia és az olasz zsarukat lehetett kifigurázni.  Ott megengedett volt. A német filmekből ez már hiányzott, nálunk meg elképzelhetetlen lett volna.

Meg is szoktuk, hogy a jó oldalnak szurkoljunk, s ne kedveljük a rosszfiúkat. Na, de ami már itt megy ezekben a sorozatokban az már szánalmas . Úgy vannak beállítva mintha minden egyenruhás  töketlen balga félnótás lenne. Ha ez így jó, legyen, ebből csak az derül ki, hogy ezeket a sorozatokat nem a Belügyminisztérium szponzorálja.