SzántóGráf

Egy izraeli kórház előzetes vizsgálatai a koronavírus kezelésére ígéretes eredményeket mutatnak

A tel-avivi Ichilov Kórház kutatói csütörtökön bejelentették, hogy előzetes vizsgálataik a COVID-19 gyógyítására pozitív eredményeket mutatnak.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint Nadir Arber professzor, a kórház integrált rákmegelőzési központjából, közepesen súlyos és súlyos állapotú koronavírusos betegeken tesztelt egy általa fejlesztett gyógyszert, 95%-os pozitív eredménnyel.

Arber szerint az EXO-CD24 névre keresztelt gyógyszer olcsó és hatékony, naponta egyszer, öt napig kell alkalmazni. A gyógyszert kapó 30 beteg közül 29 két napon belül jelentős javulást mutatott, és három-öt nappal később kiengedték őket a kórházból.

Egy beteg gyógyulása néhány nappal tovább tartott, de szintén felépült, közölte a kórház.

Ilyen pozitív eredmények után a kórház az Egészségügyi Minisztérium Helsinki Bizottságához fordult, a kísérlet kiterjesztését kérve több betegre.

Arber szerint a gyógyszer fontos szerepet tölt be a járvány elleni küzdelemben, még a tömeges oltási kampány befejezése után is.

„Még akkor is, ha az oltások elvégzik a dolgukat, és még akkor is, ha nincsenek új mutációk, így vagy úgy, a koronavírus velünk marad. Ezért fejlesztettük ki ezt a speciális gyógyszert: az EXO-CD24-et. Ez példa nélküli. Körülbelül fél év telt el az ötlet kibontásától és a technológiák megalkotásától az első emberkísérletekig és a tesztelés első fázisáig.”

A jeruzsálemi Hadassah Orvosi Központ is beszámolt egy lehetséges gyógymódról.

A kórház 21 kritikus állapotban lévő beteget kezelt, akik alapbetegségekben szenvedtek, az Allocetra nevű gyógyszerrel. Az orvosok szerint 19 beteg hat napon belül meggyógyult, és átlagosan nyolc nap után távozhattak a kórházból.

A gyógyszert Dror Mevorach professzor, a Reumatológiai és Belgyógyászati Kutatóközpont igazgatója fejlesztette ki a citokin szekrécióját okozó túl aktív immunrendszer kezelésére.

Exit mobile version