SzántóGráf

Tanszüneti időszakban érvényes menetrend lép életbe

 

 

Az MVK Zrt. új alapokra helyezett menetrendje április 17-én, szombaton lép életbe. Ez a menetrend tartalmazza a tanulmányi időszakban és a tanszünetben érvényes menetrendet is.

A veszélyhelyzetben alkalmazott korlátozó intézkedések függvényében fogjuk alkalmazni a tanszüneti vagy a tanulmányi időszaki menetrendet.

A menetrendi oldalak fejlécében látható, hogy mely időszak menetrendjéről van szó, de színvilágában is elkülönül a két menetrend: a tanulmányi időszakban érvényes menetrend háttérszíne fehér, a tanszünetben érvényes menetrendi háttérszíne sárga. Azoknál a járatoknál, ahol nincs külön tanulmányi időszakban és tanszünetben érvényes menetrend, a menetrendi oldal háttérszíne szintén fehér.

A menetrend kialakítása során a döntéshozók szem előtt tartották a boltok, szolgáltatók fokozott újranyitását, az iskolák kinyitását, a várható utazási igényeket hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a patikák, az élelmiszerüzletek és a nagy munkáltatók dolgozói, illetve a miskolci és Miskolc környéki munkavállalók továbbra is időben el tudjanak jutni a munkahelyükre, figyelembe véve az éjszakai kijárási korlátozások változását. A felelős gazdálkodás jegyében ezzel a menetrenddel a miskolci közlekedési vállalat Miskolc város megrendelésének megfelelő teljesítményt biztosítja.

 

A menetrendtervezés szempontjai:

 

A menetrendváltozás részletei:

Figyelembe véve a törvény által meghatározott járatsűrítést továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasszámokat és amennyiben egy járat kihasználtsága eléri az 50 százalékot, úgy az előre meghirdetett menetrenden felül további plusz, úgynevezett rásegítő járatokat indítunk a zsúfoltság elkerülése érdekében.

Utazásuk tervezéséhez továbbra is érdemes a MobilON telefonos alkalmazást használni.

Az MVK jegy- és bérletpénztárak a https://mvkzrt.hu/berletpenztarak oldalon meghirdetett nyitvatartással üzemelnek. A személyes érintkezés elkerülése érdekében az MVK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és jegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos. A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról mindent megtudhatnak a https://mvkzrt.hu/mobiljegy oldalon.

A 2021. április 17-től érvényes menetrend pdf formátumban elérhető utasaink számára – akár a teljes menetrend, akár az egyes járatok menetrendjének tekintetében – a https://mvkzrt.hu/menetrend  oldalon, az érvényes menetrend, illetve a menetrendi pdf dobozban. Aktuális menetrendünk jelenik meg a megállóhelyi LED kijelzőkön, a MobilON telefonos alkalmazásban, a weboldalunk és valamennyi más GTFS alapú menetrendi keresőben, utazástervezőben, mint például a Google Maps-en vagy a menetrendek.hu oldalon.  Az egyes járatok menetrendjét kérésre a jegy-és bérletpénztárakban kinyomtatják.

Kérjük, utazáskor hordjanak maszkot, és lehetőség szerint a járműveken tartsák be a megfelelő védőtávolságot!

 

 

Exit mobile version