A mindentlátó játékvezető – ő az akinek még a kés is pisztolyként villant meg – rossz szögben állt és egyébként olyan természetes felejtő, de tanúnak elmegy
petroczy attila

Közben már sokan felhívtak, fenyegettek és mondták a magukét.  Számukra fontos tudnivaló, a fene se akarja, hogy egy családos ember,  egy egyszeri butaságáért, egy jónak tetsző felindulásáért törvény elé álljon. Csupán arra számítok, naívan, hogy megszólal a lelkiismerete és feltárja az igazságot. Elnézést kér, elárulja, amit már maga is elmondott, megkérték, menteni próbálta a rendészeket. Bár ezért nem kellett volna engem beáldozni. Ennyi.  Jómagam megbocsájtanék mint felbujtott hamis tanúnak, azért is mert a rendészet akkori vezetője már széles körben mentegeti magát a video eltitkolásával, a rendészek bevédésével, elmondta őt fentről megbízták. Ez volt az ukáz. Ilyen minden háborúban megesik, aztán minden jóra fordul, ha mindenki akarja.

“A Járásbíróság elfogadta Petróczi Attila tanú vallomását, az figyelembe vette a bizonyításnál, majd
a Törvényszék azt kirekesztette a bizonyítékok sorából. Ennek indoka – az ítélet szerint -, hogy a
tanú vallomásai részben önmagával, részben az ügyben beszerzett többi bizonyítékkal is
ellentmondásosak. Az eltérő vallomásait a tanú maga is azzal indokolta, hogy az egyes
kihallgatások között több év telt el. A Törvényszék a jogerős ítéletében rámutatott, hogy az
ellentmondásos vallomások esetében a magyarázatot nem az eljárás koncepciós jellege, hanem a
tanú eltérő észlelési helyzete és a természetes felejtés adta.”

Ha még valaki nem unná, most itt részben megnézheti Petroczi Attila játékvezető hazugságait megörökítő rágalmait. A törvényszék nagyon elnéző volt vele szembe.  Hét féle verzióban meséli el, hogy mit látott.  Elmondja, hogy a két rendész karjaimat lefogva ráncigált ki a kocsiból.  S e közben pisztolyt rántottam rájuk. Hogy melyik végtagommal tehettem arról nem beszélt. Közben azt is elmondja, először késnek hitte a matt fekete gázpisztolyt amely szerinte megvillant – vannak még csodák – az őszi napfényben. Hol azt mondja csípő hol pedig mell magasságban látta a fegyvert – mert ő dicsekedett katona is volt.

A fenti idézőjelbe foglaltak a legújabb rendőrségi véleményt tükrözik  – hogy miért nem gyanúsítják meg a felbujtott rágalmazót, akit Kovács László bujtott fel a rendőrnő kérésére küldött két tanúk egyike. Tisztelt fogalmazó, felhívnám a figyelmét, hogy ez a film frissen készült – az ügyvéd kérésére mert már akkor is össze vissza beszélt – tehát nem volt semmilyen időmúlás.

Petróczi úr egy olyan ember,  aki ha kell bevállal ilyen minissziót. Ő noha elmondja azt is, hogy az adott időben már nem volt ott, de sebaj, neki mindent elhisznek. Amit viszont  nagyon szépen kérek,  tessék értelmezni ezt a mondantot  – A Törvényszék a jogerős ítéletében rámutatott, hogy az
ellentmondásos vallomások esetében a magyarázatot nem az eljárás koncepciós jellege, hanem a
tanú eltérő észlelési helyzete és a természetes felejtés adta –  eltérő észlelés és a természetes felejtés –  erre lehet alapozni egy börtönbüntetést?

Különben jelzem még, hogy több felvétel is készült a szembesítéskor  – ám akadt olyan CD ami eltünt.  Állítólag a rendszergazda nem mentette le. Újabban pedig jelentkezett egy hölgy is aki pontosan elmondta – az eseményről készült felvételt többen is látták a rendészet vezénylőjében. Mit gondolnak miért tikolták el a rendészek ezt a rendőrök elől.

S persze van két felvétel is a helyszíni bizonyítási kisérletről is, mindkét alkalommal mindenki meggyözödhetett, Petroczi úr talán egy taccsbíróval láthatta, amit mesélt. Figyelem – a hamis tanú elmondja egy és fél kettő között volt az irodájában, miközben én csak kettő előtt pár perccel értem a helyszínre. A rendőrnő jelzi neki, hogy ez a termin nem stimmel – korrigálja, hogy jó legyen. Nekik. Itt lett volna a pillanat, hogy közöljék vele, ismét tévedett.

Jó tudni, hogy megesik amikor még a rendőrség sem képes megakadályozni az igazság kiderítését. S majd csak elárulják, hogy ha valaki hamisan tanúskodik, akár rossz emlékezete okán vagy mert nem jó helyen állt akkor most miért nem  gyanúsítják meg. Úgy mint más egyszerű polgárokat akik képesek másokat bűncselekménnyel megrágalmazni. Vajon mennyit kaphatott ezért…?

Majd jön a másik hamis tanú is akit éppen a párja buktatott le, de a rendőrség csak nem képes megszabadulni az eredeti koncepciájától. Még mindig elhiszi, hogy a szőke hölgy klasszikus Colombo ballonban látott, miközben a rabosított képem ennek ellentmond.,