Kedves hölgyeim, uraim, drága barátaim hadd büszkélkedjek,  a már megszokott szerénytelenség nélkül , folyamatosan egyre nő a miskolci zsidó múzeum baráti köre.

Magunk is keressük a siker titkát és igyekszünk megőrizni a közönség érdeklődését. Talán vagy biztos, de szerintem a rejtély nyitja, hogy valamennyi előadásunk témáját telibe találtuk.

Markovics Zsolt a miskolci főrabbi jó házigazdaként minden meghívott előadóból kisajtolta, ami mindannyiinkat érdekel. Hihetnék, hogy ezek után egyre nehezebb olyan témát választani, ami megfelel az ízlésüknek és szinkronban lesz az érdeklődési körükkel. Valóban nem könnyű, de végül sikerül megtalálni.  A legutóbbi ezoterikus, zsidó kabbalisztika mestere kitett magáért beavatott minket ebbe a tudományba, de most egy könnyebb, már nyárias előadásra gyúrunk.

Kerül, amibe kerül – a főrabbi a zsidó dallamvilágot elemezi, de  nem valami száraz tudományos módszerrel. Vendégünk lesz

Molnár István-harsona,

Szaxon Csaba-zongora,

Kerepesi István-dob

és énekel Markovics Zsolt!

Ne feledjük, tehát találkozzunk május 16. n délután 17 órától a szokásos helyen a zsinagóga udvarán. A szokásos módon kérjük az előzetes regisztrációt telefonon vagy emailban.

( Búzafalvi Tamás múzeum 06 20 914 7014  vagy 20 2192391 info@szantograf.hu)