Avi/ujkelet.live

Vaskardok-39. nap: Gázai terroristák helyi idő szerint délután 5-kor rakétákat lőttek ki Tel Avivra. Egy 20 év körüli férfi súlyosan megsérült a repeszek miatt.

Hivatalos: 38 nap elteltével az eltűntként regisztrált 12 éves Liel Hetzronit Be’eri kibucból halottnak nyilvánították. Őt és ikertestvérét, a nagyanyjukkal és a nagyapjukkal együtt meggyilkolták október 7-én, amikor házukban a védett szobában tartózkodtak.

A nagyszülők nevelték fel az ikreket, miután anyjuk születésükkor agyvérzést kapott.

Borzalmak: Újabb vetítést tartottak az izraeli hatóságok a külföldi újságíróknak, ezúttal a Hamász terroristai által október 7-én elkövetett szexuális erőszakokról. A látottakról és halottakról Jotam Confino közel-keleti tudósító számolt be X-en.

  • Két női holttest a fűben a re’imi zenei fesztiválon – mindkettőn nadrág nélkül. Az egyiknek félig lehúzták a bugyiját. A másikon úgy tűnik, egyáltalán nincs semmi.
  • Egy szemtanú, aki beszámol arról, hogy látta egy nő megerőszakolását több Hamász terrorista által. Húzták a haját, miközben egymásnak átpasszolva megerőszakolták. Egyikük levágta a melleit – a többiek úgy játszottak velük, mint egy játékkal. Az utolsó terrorista, aki megerőszakolta, fejbe lőtte. A szemtanú azt is elmondta, hogy néhány terrorista (lefejezett) fejeket tartott a kezében trófeaként. Látott továbbá egy Hamász terroristát is, aki egy meztelen lányt vitt a vállán.
  • A rendőrség közölte, hogy a szemtanúkon kívül még mindig gyűjtenek bizonyítékokat (DNS stb.) a nemi erőszak áldozataitól, hogy a lehető legerősebb ügyet építsék fel.
  • A rendőrség szerint a zenei fesztiválról 18-an kértek pszichiátriai segítséget.

A rendőrség az áldozatok iránti tiszteletből nem hozza nyilvánosságra ezeket az anyagokat. Ez egy folyamatban lévő nyomozás, a bizonyítékok nyilvánosságra hozatala az ilyen esetekben egyébként sem szokás.

Déli front: Az izraeli hadsereg további felvételeket tett közzé, bemutatva azt a pillanatot, amikor a haditengerészet elit Sajetet 13 kommandós egysége és a 401. páncélos dandár rajtaüt a gázavárosi Rantiszi gyermekkórházon.

A katonák fegyverraktárat és egy helyiséget találtak, amelyet feltehetően a Hamász az izraeli túszok fogva tartására használt.

Júdea és Szamária: Az izraeli hadsereg katonái buldózerrel ledöntötték a Palesztinai Felszabadítási Szervezet néhai elnökének, Jasszer Arafatnak az emlékművét a Tulkarem menekülttábor bejáratánál (Palesztin Hatóság területe).

Hazai front: A Gázába hurcolt izraeliek családjai és támogatói tiltakozó felvonulásba kezdtek Tel-Avivban.

A felvonulók a következő napokban gyalog Jeruzsálembe mennek egészen a miniszterelnöki hivatalig, ahol a túszok szabadon bocsátását fogják követelni.

Foglyok: Eddig 238 fogoly családja kapott hivatalos értesítést, hogy szeretteiket Gázába hurcolták. A foglyok között van öt magyar-izraeli állampolgár.

A Hamász elengedett két túszként tartott amerikait, az 59 éves Judith Raanant és 17 éves lányát, Nathalie Raanant, illetve két izraelit, a 85 éves Jocheved Lifshitzet és a 79 éves Nurit Coopert.

Az Izraeli Védelmi Erők csapatai a szárazföldi művelet során kiszabadították a Hamász terrorszervezet fogságából Ori Megidis közlegényt.

A hadsereg megerősítette a 19 éves Noa Marciano szakaszvezető halálát. A katona a 414. harci hírszerzési alakulat Nahal Oz-i bázisán szolgált, amikor október 7-én a Hamász terroristái lerohanták a bázist és elrabolták.

A Népjóléti Minisztérium adatai szerint a Hamász mészárlása Izraelben 20 gyermeket hagyott árván. 96 gyerek vesztette el az egyik szülőjét. Emellett további 18, 18-25 év közötti fiatal vesztette el mindkét szülőjét a támadásban.

Adatok: Az október 7-i mészárlás áldozatainak száma 1200 körüli. Eddig 859 civil holttestét azonosították.

A Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium legalább 11451 halottról számolt be. Az izraeli hadsereg megölt mintegy 1500 terroristát Izraelben.

The post Tel Aviv rakétatámadás alatt, és a fekete szombat borzalmai nem érnek véget first appeared on Új Kelet online.