ujkelet.live

Gali: Azt akarod, hogy azt mondjam, al-Kasszám Dandárok [a Hamász katonai szárnya]?

Terrorista tört angollal: Itt nincs lövözés. Mondd meg a légierődnek, ne bombázzák ezt a helyet.

Október 7, a Hamász terroristái megrohamozták a dél-izraeli közösségeket, köztük Nahal Oz kibucot.

Az Idan család – Gali és Tzachi valamint gyermekeik Ma’ajan (18), Jáel (11) és Sahar (9) – a védett szobában rejtőzött a mészárlás alatt. A terroristák egyik szomszédjukkal, a 17 éves Tomer Aravával érkeztek hozzájuk. A fiút fegyverrel kényszerítették, hogy vegye rá a szomszédokat, hogy jöjjenek ki a védett szobákból. A történéseket a terroristák élőben közvetítették.

Idanék is a védett szobában rejtőztek a sötétben, Tzachi fogta a kilincset, hogy ne tudjanak bemenni. Nem reagálnak Tomer felszólítására, hogy nyissák ki az ajtót. Az egyik terrorista erre lövést ad le az ajtóra. Tzachi észreveszi, hogy Ma’ajant eltalálta a lövés és elengedi a kilincset, a terroristák pedig betörnek a szobába. Ma’ajan vére beteríti a padlót.

Terrorista: [Ma’ajan] rendben van, Allahjához megy, az Istenéhez.

Sahar nagyon fél, mire a terrorista: ,,Nyugi, nyugi. Nem ölünk meg, nem ölünk meg”.

,,De megölték Ma’ajant”, mondja Sahar.

Gali próbálja menteni életben maradt két gyermekét. Próbálja meggyőzni Sahart, hogy nem fognak meghalni, túszként tartják őket. Megszólalnak a rakétára figyelmeztető szirénák, Gali és Tzachi testükkel védik a gyerekeiket.

A videó elején Tomer is a családdal van, és Gali elmondás szerint a fiú teljesen sokkban volt, de nagyon aggódott értük és azt suttogta neki, hogy tegyék, amit a terroristák mondanak és akkor nem bántják őket. Egy idő után Tomert elvitték, és hetekkel később kiderült, hogy édesanyjával és annak élettársával együtt meggyilkolták.

Gali később a 12-es csatornának azt nyilatkozta, hogy férje a történtek alatt alig beszélt, teljesen sokkban volt. A ház tele volt lufival, mert pár nappal korábban ünnepelték Ma’ajan 18. születésnapját.

,,Hogyan tudsz megtörni egy férfit? Megölöd a lányát a szeme láttára” – magyarázta Gali.

Egy ponton nyolc-kilenc terrorista lövöldözött Idanék házából. Majd egyszer csak bevitték hozzájuk a házba Lisaj és Omri Lavit két kislányukkal valamint amerikai vendégeikkel, Judith-tal and Natalie-val együtt.

13:30 kor a terroristák úgy döntöttek, hogy távoznak és magukkal viszik Omrit és Tzachit és a két amerikai nőt. Gali és Lisaj elbúcsúztak férjeiktől és arra kértél őket, hogy ne próbáljanak hősködni, ne csináljanak hülyeséget, térjenek vissza élve. Mindeközben a gyerekek azt kiabálták, hogy ne vigyék el az apjukat. A terroristák erre azt mondták nekik, hogy nyugalom, az apjuk vissza fog térni.

A terroristák mielőtt elhagyták a házat azt mondták Galinak és Lisajnak, hogy maradjanak a földön, különben meghalnak. Így is tetteg egészen délután fél 6-ig, amikor is az izraeli katonák megérkeztek, hogy evakuálják őket.

Sahar azt mondta az egyik katonának, hogy nem mozdulhatnak, mert a terroristák azt mondták, megölik őket. Jáel szintén kitartott amellett, hogy nem mennek sehova, mert meg fogják ölni őket.

A fekete szombat óta Gali minden este a gyerekekkel alszik, mert nélküle még mindig nem tudnak elaludni.

Tzachi és Omri továbbra is Gázában van. A két amerikait, az 59 éves Judith Raanant és lányát, a 17 éves Nathalie Raanant két héttel később a Hamász elengedte.

További anyagok a lemészároltakról és elraboltakról: itt.

The post ,,Minden ok, Allahhoz megy” – mondta a terrorista a szülőknek, lányuk megölése után first appeared on Új Kelet online.