Avi/ujkelet.live

A Júdea és Szamária-szerte végzett éjszakai razziák során az izraeli biztonági erők letartóztattak 21 keresett palesztint, közülük hat a Hamász terrorszervezethez köthető.

A szamáriai Dzseninben (Palesztin Hatóság területe) és a mellette lévő menekülttáborban végzett razziák során az izraeli erők fegyveres terroristákkal kerültek összetűzésbe. Drónnal csapást mértek egy csapat fegyveresre, akik az izraeli erőkre lövöldöztek. A robbanóanyagokat dobáló palesztinokra pedig tüzet nyitottak. Legalább öt terroristat megöltek a művelet során, és lefoglaltak hat puskát.

A Kfir Dandár vezette művelet a menekülttáborban robbanóeszközök lokalizálására irányult, melyeket terroristák az izraeli erők ellen akartak bevetni.

Mindeközben a határrendészek hét keresett palesztint fogtak el Dzseninben, köztük Kaszem Dzsabarit, egy helyi terrorcsoport tagját.

Fegyveresek egy csoportja autókkal és egy mentőautóval a város Ibn Szina kórháza felé menekült, hogy ott elrejtőzzön. A határrendészeknek sikerült megállítaniuk az egyik autót, és őrizetbe vették az egyik fegyverest. Az autóban a rendőrök három gépkarabélyt találtak.

A csapatok továbbá feltérképezték három terrorista otthonát a júdeai Hebronban (a város Palesztin Hatósághoz tartozó részén), akik tegnap terrortámadást hajtottak végre egy jeruzsálemi ellenőrzőpontnál, megölve a 21 éves Avraham Fetena szakaszvezetőt.

Az izraeli hadsereg délelőtt közölte, hogy Hebron közelében egy terrorista tüzet nyitott az izraeli erőkre, akik likvidálták. Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

Az izraeli biztonsági erők a háború október 7-i kezdete óta mintegy 1750 keresett palesztint tartóztattak le Júdea és Szamária-szerte, közülük 1050 a Hamászhoz köthető.

The post Razzia Dzseninben 5 terrorista likvidálásával, és terrortámadás meghiúsítása Hebron mellett first appeared on Új Kelet online.