ujkelet.live

Az Országos Igazságügyi Orvostani Központha a Hamász terrorszervezet október 7 mészárlása után egymás után érkeztek a Zaka teherautók, mindegyik körülbelül 30 holttestet szállítva fekete zsákokba csomagolva. Minden zsák több ellenőrző állomáson megy keresztül. Az első a CT szoba, amely egy kis épületben található az udvaron. Egy orvos és a ZAKA önkéntese a holttestet egy hordágyra helyezi, miközben az még egy fekete zacskóban van. Aztán elhagyják a szobát, az orvos pedig bekapcsolja a CT-gépet és megvizsgálja a leleteket, miközben képeket készít. Gyakran nem egy egész holttest van a zsákban, hanem csak csontok vagy hamu.

Dr. Chen Kugel, vezető igazságügyi szakértő a Ynet-nek nyilatkozva: ,,Példátlan dolgokat láttunk. A megtestesült gonoszt. Egy elszenesedett fekete tömbből sikerült azonosítani egy apát kisfiát átölelve. Miután mindkettejüket közelről lelőtték, a gyilkosok elégették a holttesteket, és vasdrótot tekertek köréjük. Nem lehet ezt ‘kegyetlenségnek’ nevezni. Mert ez a szó, nem adja vissza kellően a helyzetet. Ez emberiség elleni bűn, nem kevesebb”.

,,Amit itt látunk… az egy tömb, olyan mint a szén. Valami égett, nagyon nehéz megmondani, mi van ott. Így néz ki. De amikor CT-vizsgálatnak vetjük alá, látszik, hogy itt két gerincoszlop van. Ez egy felnőtté, ez pedig egy gyereké, és itt pedig egy vasdrót körülöttük. Két emberről van szó, egy gyerekről és egy felnőttről, akiket elevenen elégettek, és ölelik egymást. Nem tudjuk biztosan megmondani, de lehet, hogy dróttal megkötözték őket, hogy ne mozogjanak”.

Cipi Kahana, igazságügyi antropológus: ,,Olyan maradványokat vizsgálunk, amelyek olyan állapota nem teszik lehetővé a vizuális vizsgálatot, vagy azért, mert megégtek, vagy mert túlságosan töredezettek ahhoz, hogy DNS-t nyerjünk ki. Vannak olyan részeink, amelyek segítségével megtudhatjuk, hogy férfi vagy nő, melyik korosztályhoz tartozik”.

Dr. Chen Kugel, vezető igazságügyi szakértő: ,,Ide hozzák a holttesteket. A zsákokat kinyitják, az orvosok megvizsgálják, mindent dokumentálunk, ami benne van, és igyekszünk megtalálni azokat a részleteket, amelyek segíthetik az azonosítást. Tetoválásokat, hegeket, korábbi műtétek, különféle implantátumok [nyomát], és a sérülések mechanizmusát is. Más szóval, van-e bizonyítékunk arra, hogy lelőtték, elégették őket, mi okozta az állapotot, amely a halálukhoz vezetett.

Itt egy eset, amikor kapsz egy zsákot. Látod, itt van a száma, és rá van írva, hogy ‘védett szobából’ [egy megerősített helység, rakétatámadások elleni védelemre]. Nevek vannak rajta, akik feltételezhetően a védett szobában voltak, és ez maradt belőlük. Elmondhatom, hogy két ember van itt ebben a halomban… Ez maradt belőlük. Mint egy krematórium: egyszerűen elégették őket. Nem tudtak bejutni a házba, ezért egyszerűen elégették őket”.

További anyagok a lemészároltakról és elraboltakról: itt.

The post Egy férfi és egy gyerek ölelkezve, elevenen elégetve first appeared on Új Kelet online.