ujkelet.live

A 12 éves Liel Hetzroni családja vasárnap hivatalos értesítést kapott a haláláról. Holttestének maradványait a Régészeti Hatóság emberei találták meg, miután más szakembereknek nem sikerült maradványokat lokalizálni a helyszínen, ahol Lielt, ikertestvérét, Janait, nagyapját Aviát és nagynénjét, Ajalát meggyilkolták és elégették.

Mose Adzsami régész, a Hatóság igazgatóhelyettese a Kan közrádióban mesélt az azonosítási feladatról: ,,Szitáljuk a hamut, és csontmaradványokat keresünk. Soha nem gondoltam volna, hogy régészekként, akik ezt az idillikus hivatást űzik, ilyen szörnyű módon meggyilkolt emberek maradványait kell megtalálnunk, ez teljesen ellentétes a hivatásunkkal.”

Adzsami hozzátette, hogy régészként még tűz után is képesek maradványokat találni. ,,30 év tapasztalata készített fel erre a pillanatra” – mondta. ,,Nagyon brutális a látvány, a szagok, állandóan robbanások vannak, a légiriadók. Áthat minket a cél a nép és az ország érdekében.”

Múlt héten Liel családja szertartást tartott a Negevben található Revivimben Be’eri kibuc áldozatainak temetőjében, ahol eltemették a holmiját. A családja ma közölte: ,,A család újabb temetést tart, várjuk, hogy eltemethessük Be’eriben.”

Lielt és ikertestvérét, Janait nagyapjuk és nagynénjük nevelte, miután anyjuk születésükkor agyvérzést kapott.

Október 7-én a Hamász terroristák megölték Aviát, miközben Lielt, Janait és Ajalát egy másik házba vitték a kibucban, ahol a közösség lakóit összegyűjtötték – jelentette a Ynet. Ott a fegyveresek mindegyiküket hidegvérrel lemészárolták, majd felgyújtották az épületet.

A kibuc több mint 120 lakosát megölték a mészárlás során.

További anyagok a lemészároltakról és elraboltakról: itt.

The post Régészek azonosították a Be’eriben meggyilkolt 12 éves Liel maradványait first appeared on Új Kelet online.