ujkelet.live

Amikor október 7-én a Hamász terroristái megtámadták Kfar Azzát, Avichai Brodutch és családja házuk védett szobájában keresett menedéket a szomszéd kislányával együtt, akinek szüleit meggyilkolták.

Miután a családját biztonságban tudta, a 42 éves Avichai úgy döntött, hogy kimegy megnézni, miben tud segíteni a terroristák által lerohant kibucban. Folyamatosan üzeneteket váltott feleségével, Hagarral, hogy megbizonyosodjon róla, rendben vannak.

Délelőtt 11-kor érkezett az utolsó üzenet Hagartól: ,,Valaki bejön”.

Avicháit néhány órával később evakuálták, és biztos volt benne, hogy a családját lemészárolták. Csak másnap értesült arról, hogy a szomszéd lányával együtt feleségét és három gyermekét, a 10 éves Ofrit, a nyolcéves Juvált és a négyéves Uriát Gázába hurcolták.

Egy héttel később megtalálták a család kutyáját, Rodney-t, aki kint volt a támadás idején, a szeretteiről azonban továbbra sem volt semmi hír.

Brodutch nem tudott aludni, és elment egy pszichiáterhez, aki gyógyszert írt fel neki. Hajnali 2-kor szédülve ébredt. Nem tudta, mit kezdjen magával, ezért készített egy egyszerű táblát melyen ez állt: „A családom Gázában van.”

A hajnali órákban testvére elfuvarozta őt és a kutyát a védelmi minisztérium Tel-Aviv-i főhadiszállására. Kívül leültek, táblával a kézben.

Rendőrök jöttek, és megkérdezték tőle, hogy alrébb tudna-e menni, a sötétség miatt nem látszott a táblán lévő felirat. Amikor a tisztek megtudták, hogy a családját elrabolták és Gázában vannak, megölelték, és azt mondták, azt tehet, amit csak akar. Reggelre izraeliek ezrei mentek el mellettük, és jelezték támogatásukat. Azóta minden nap ott van a táblával.

További anyagok a lemészároltakról és elraboltakról: itt.

The post Miközben segíteni próbált a mészárlás alatt, a családját Gázába hurcolták first appeared on Új Kelet online.