ujkelet.live

Az izraeli-arab Hamid Abu Ar’ar feleségét, Fatmát a Hamász terroristái megölték az október 7-i mészárlások során. Egy civil szervezetnek nyilatkozva felidézte az eseményeket és a bátor döntést, amelyet kisfiát kezében tartva hozott.

Ma’on-csomópont október 7.

,,Október 7-én, szombaton a feleségemmel, a kisfiammal autóztunk. Nyolc motorkerékpár jelent meg és lőni kezdtek ránk. A feleségem azt mondta nekem: ‘Hamid, nem érzem a lábam’. ‘Melyik lábadról beszélsz?’ Eltalálták. Azt mondtam neki: Fatma ‘Nincs más Isten, csak Allah, és Mohamed Isten hírnöke’. [Fatma] meghalt. Kiszálltam és odamentem az ajtajához, hátradöntöttem az ülést és lezártam a szemét. Kinyitottam az ajtót, ahol a fiam ült. Felhúztam a ruháját. Csak repesz találta el a vállát. A másik oldalra néztem, és egy elektromos elosztó szekrényt láttam. Egy nagyot. Így hát odamentem, elbújtam benne, és becsuktam magam előtt az ajtókat, a kisfiam és én. Ő sírt. Természetesen anyatejet akart.”

,,Körülbelül öt órával később négy Hamász terrorista jelent meg. Elbújtak a szekrény mögé, amiben voltam. Hirtelen héber beszédet hallottam az út túloldaláról. Kinéztem a szekrény nyílásán, és láttam az izraeli hadsereget. Mögöttem Hamász terroristák álltak. Hallottam, hogy az egyik Hamász terrorista azt mondta: ‘Hagyjátok, hogy még 6-7 méterrel közelebb jöjjenek, és mindannyiukat megöljük’. Így hát azt mondtam magam: ‘Hamid, gyors döntés’. Megragadtam a babámat, kinyitottam a szekrényt, és az izraeli csapatok felé rohantam. Azt mondtam nekik: ,’Célkeresztben vagytok!’ Ha öt méterrel közelebb jöttek volna, mindannyiukat agyonlőtték volna. Nem kérdés. Csoda volt, hogy kijutottam és megmentettem a katonákat. Adtak nekünk vizet, és gondoskodtak a fiamról.”

A feleségével kapcsolatban: ,,Kilenc gyermek édesanyja volt. A legidősebb fiam 8,5 éves. Mit fogok csinálni? Nem tudom… Minden nap ellátogatok a temetőbe, hogy a feleségemmel legyek… [A terrorista] megölt egy anyát, egy hithű muszlimot. Négy lánygyermek édesanyját, akik tanulmányozzák a Koránt, miközben ő nem ismeri a Koránt. Tehát melyik iszlámról beszélünk? A mi iszlámunk, barátaim, nem ezt hirdeti. A mi iszlámunk az ellenkezője annak, amit ők tettek. Az izraeli arabok is látták, mit tett a Hamász”.

További anyagok a lemészároltakról és elraboltakról: itt.

The post Fekete Szombat: A terroristák megöltek egy hidzsabot viselő muszlim anyát is first appeared on Új Kelet online.