Avi/ujkelet.live

Vaskardok-47. nap: Izrael és a Gázát uraló Hamász terrorszervezet szerdán megállapodott egy fogolycserével egybekötött ideiglenes tűzszünetben, mely leghamarabb holnap reggel léphet érvénybe. A gázai rakétázás délelőtt is folytatódott, a határ melletti izraeli közösségeket és Szderot városát célozva, sérülés vagy kár nem történt. Az Izraeli Védelmi Erők közölte, hogy folytatódnak a műveletei a Gázai övezetben.

A 7. páncélosdandár az éjszaka számos légicsapást irányított a Hamász posztjai ellen, ahonnan lövéseket adtak le a csapatokra.

A Givati Gyalogdandár csapatai mindeközben a Dzsabalija közelében lévő Za’id Sejkben razziáztak, és megsemmisítettek számos Hamász megfigyelőállást.

A 14. páncélos tartalékos dandár rajtaütést hajtott végre Beit Hanun környékén, és fegyverraktárat talált egy otthonban.

Az Ejtőernyős-dandár 202. zászlóaljának erői pedig összecsaptak a Hamász terroristáival Gáza északi részén, és többet megöltek.

A Harel Páncélos Tartalékos-dandár csapást mért a Hamász alagút-infrastruktúrájára Gáza északi részén, ahonnan néhány napja tüzet nyitottak a katonákra.

A 261. tartalékos-dandár azonosított egy épületet Gáza északi részén, amelyben Hamász-operatívok és fegyverek voltak, majd megsemmisítették, megölve a bent lévőket.

A haditengerészet a Hamász part menti posztjaira mért csapást, köztük egy lakóépületet is, amelyből a Hamász mesterlövészei tüzet nyitottak a szárazföldi erőkre.

Északi front: Izraeli vadászgépek támadtak délelőtt a Hezbollah terrorszervezethez tartozó célpontokat Dél-Libanonban. A helyszínek között szerepelt egy katonai létesítmény, ahol terroristák gyülekeztek, és egyéb infrastruktúra is.

Találkozó: Hasszán Naszrallah, a Hezbollah terrorszervezet vezetője találkozott a Hamász Politikai Szárnyának vezető tagjával, Khalil al-Hajjával és a Hamász libanoni képviselőjével, Oszama Hamdannal.

A találkozó valószínűleg része a terrorszervezetek közötti egyeztetésnek az izraeli fogolycsere ügylet lehetséges következményeiről. Al-Hajja az egyiptomi hírszerzéssel is kapcsolatban áll, és részt vett a Katar által koordinált közvetítői erőfeszítésekben.

Júdea és Szamária: Helyi egészségügyi tisztviselők szerint hat személy meghalt egy dróntámadásban a tulkaremi menekülttáborban (Palesztin Hatóság területe).

Az incidensben ketten megsérültek – egyiküket az izraeli hadsereg letartóztatta.

Az Izraeli Védelmi Erők még nem nyilatkozott az ügyben.

The post Rakétatámadások és heves harcok a közelgő tűzszünet előtt first appeared on Új Kelet online.