Avi/ujkelet.live

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivőjének közleménye: ,,A Gázai övezetben található Sifa Kórház igazgatóját elfogták és átadták az Sabak belbiztonsági szolgálatnak kihallgatására, miután bizonyítékok utaltak arra, hogy a Sifa Kórház az ő közvetlen irányítása alatt a Hamász parancsnoki és irányító központjaként szolgált.

A kórház alatt elhelyezkedő Hamász terroralagút-hálózat is kihasználta a kórházat, elvéve áramát és erőforrásait. Ezenkívül a Hamász számos fegyvert tárolt a kórházban és a kórház területén.

Továbbá, az október 7-i Hamász-mészárlás után a Hamász terroristái a kórházon belül kerestek menedéket, és néhányan túszokat vittek magukkal Izraelből. Egy patológiai jelentés is megerősítette, hogy Noa Marciano szakaszvezetőt a kórház területén gyilkolták meg.

A kórházban, az ő irányítása alatt, kiterjedt Hamász terrorista tevékenység folyt. A terrorista tevékenységben való részvételére vonatkozó megállapítások határozzák majd meg, hogy a Sabak további kihallgatásnak veti-e alá”.

A bejelentést követően újraindultak a gázai rakétatámadások a határ melletti izraeli közösségek ellen. Sérülés vagy kár nem történt.

Bizonyítékok: A hadsereg vasárnap este nyilvánosságra hozta a gázvárosi Sifa Kórház térfigyelő kameráinak felvételeit, amelyeken a Hamász terroristák nepáli és thai állampolgárokkal jelennek meg a helyszínen, akiket október 7-én raboltak el Izraelből.

Ezek a felvételek azt bizonyítják, hogy a Hamász terrorszervezet terrorista infrastruktúraként használta a Sifa Kórház komplexumát az október 7-i mészárlás napján. 

A felvételen a Hamász járművei is láthatók a Sifán kívül, és terroristák a kórházban.

Az izraeli hadsereg egy infografikát is kiadott, bemutatva a helyszíneket, ahol Jehudit Weiss és Noa Marcianó szakaszvezető holttesteit megtalálták, a Sifával kapcsolatban.

A pirossal jelzett két pont a túszok holttesteinek helyét mutatja, a fehérrel körbe rajzolt terület pedig a kórházat:

Forrás: Izraeli Védelmi Erők

A katonai szóvivő este a Hamász alagúthálózatának további részeit mutatta be a Sifa alatt, bejáratokról és földalatti búvóhelyekről.

Mint többször elhangzott, a hadsereg úgy véli, hogy a kórház alatt van a terrorcsoport egyik fő parancsnoki központja.

The post Az izraeli hadsereg valóban letartóztatta a Sifa igazgatóját first appeared on Új Kelet online.