Avi/ujkelet.live

Vaskardok – 50. nap, északi front: Az Izraeli Védelmi Erők szombaton közölte, hogy a légvédelem elfogott egy „gyanús légi célpontot”, amely Libanonból belépett Izrael légterébe, aktiválva a szirénákat Nyugat-Galileában.

Ma reggel hasonló incidens történt Felső-Galileában.

Támadás: Egy izraeli milliárdos tulajdonában lévő konténerhajót feltehetően egy iráni drón támadott meg az Indiai-óceánon, közölte egy amerikai védelmi tisztviselő.

A védelmi tisztviselő szerint, aki névtelenül nyilatkozott az Associated Press-nek, a Málta lobogója alatt közlekedő hajót a gyanú szerint egy háromszög alakú, bombát szállító Sahíd-136 drón vette célba nemzetközi vizeken.

A drón felrobbant, károkat okozva a hajóban, de a legénység tagjai nem sérültek meg.

Déli front: Ma délelőtt 4 üzemanyag- és 4 gázszállító jutott el Egyiptomból a Rafah átkelőn keresztül az ENSZ humanitárius segélyszervezeteihez a Gázai övezet déli részén. Az üzemanyag és a gáz az alapvető humanitárius infrastruktúra működtetésére szolgál Gázában.

Fogolycsere: A BBC-nek és az AFP hírügynökségnek egy izraeli hivatalos forrás azt mondta, hogy várhatóan ma 14 izraelit enged szabadon a Hamász terrorszervezet.

Korábban az Izraeli Büntetés-végrehajtási Szolgálat közölte, hogy 42 palesztin foglyot engednek szabadon. Az Izrael és a Hamász terrorcsoport közötti megállapodás részeként minden egyes izraeli túszért három foglyot kell szabadon engedni.

Mindeközben korlátozott katari delegáció érkezett Izraelbe, hogy előmozdítsák a megállapodást az elraboltak szabadon bocsátásáról, biztosítsák, hogy a megállapodás továbbra is zökkenőmentesen haladjon, valamint megvitassák a további részleteit.

The post Megszólaltak a szirénák északon, megtámadtak egy izraeli tulajdonú hajót az Indiai-óceánon first appeared on Új Kelet online.