ujkelet.live

A tegnap este szabadult 12 éves Ejtán Jahalomi nagynénje, Dvora Cohen a francia BFM-nek azt nyilatkozta, a Hamász rosszul bánt a fogságban lévő unokaöccsével.

Gázába érkezésekor a civilek is verték. Elmondása szerint részben egyedül, időnként másokkal együtt tartották fogva. Mindez az átélt traumán túlmenően, beleértve azt is, hogy apját a házuk előtt látta sebesülten, a Hamász terroristáival vívott tűzharc után.

Cohen „szörnyeknek” nevezte a Hamászt, többek között azért, mert a terroristák arra kényszerítették Ejtánt, hogy nézzen videókat az október 7-i mészárlásaikról, melyekben több száz civilt öltek meg, köztük a fiú lakhelyén, Nir Or kibucban is. A terroristák továbbá fegyverrel fenyegették a gyerekeket, ha sírtak.

Cohen azt mondta, tegnap nagyon boldog volt, de most aggódik, és időbe telik, amíg a fiú beszél a történtekről.

Ejtán hazatérése és találkozása anyukájával, Batsevával

Ajala Jahalomi, Ejtán másik rokona a Kan közrádiónak, azt nyilatkozta hogy a fiú nagyon nehéz eseményeken ment keresztül.

,,Az étrend szegényes volt, a körülmények nem voltak jók, az emberrablók pedig komoly érzelmi terrort gyakoroltak” – jegyezte meg.

A 12 éves Ejtánt tegnap este engedték szabadon 52 nap Gázában töltött fogság után, a negyedik kör fogolycsere részeként. Október 7-én a Jahalomi család – a szülők, Ohad és Batseva és három gyermekük – elrejtőztek a védett szobában. Amikor a terroristák behatoltak a házukba, Ohad kiment a fegyverével, lövöldözésbe keveredett velük, és megsebesült. A terroristák két motorkerékpárral elrabolták Batsevát és a gyerekeket, de útközben Gázába tankokkal kerültek szembe. Batsevát és két lányát elengedték. Ohadot is elrabolták külön, még mindig Gázában van.

A frissen szabadult túszok beszámolóiról itt írtunk.

The post A 12 éves fiúval a fogság alatt videókat nézettek a mészárlásokról first appeared on Új Kelet online.