Avi/ujkelet.live

Kedd délután került sor a pénteken életbe léptetett fogolycserével egybekötött ideiglenes tűzszünet első súlyos megsértésére.

Az Izraeli Védelmi Erők közölte, hogy három robbanószerkezetet robbantottak fel az izraeli erők közelében, két különböző helyen a Gázai övezet északi részén, ,,megsértve a fegyverszüneti megállapodást”. az egyik incidensben fegyvertűz is irányult a csapatokra, melyet viszonoztak. Több katona könnyebben megsérült a támadásokban.

,,Mindkét esetben az izraeli erők a megállapodás szerinti tűzszüneti vonalon belül voltak.”

A Hamász terrorszervezet katonai szárnya a következő nyilatkozatot adta ki: ,,A megállapodás ellenség általi egyértelmű megsértése következtében ma a Gázai övezet északi részén súrlódásra került sor a terepen. Operatívjaink intézkedtek a kihágás ügyében. Olyan mértékben vagyunk elkötelezettek a megállapodás mellett, amilyen mértékben az ellenség is elkötelezett iránta. Felszólítjuk a közvetítőket, hogy gyakoroljanak nyomást az ellenségre, hogy tartsa magát a megállapodás feltételeihez a levegőben és a földön”.

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter a szélsőjobboldali Otzma Jehudit pártból arra sürgette Binjámin Netanjahu miniszterelnököt, hogy ne hagyja annyiban az incidenst, és „utasítsa az izraeli hadsereget, hogy folytassa a Hamász erővel való összeroppantását”.

„Nem várhatunk arra, hogy megöljék a harcosainkat” – írta Ben-Gvir, a biztonsági kabinet egyik tagja, aki ellenezte a fogolycserével egybekötött ideiglenes tűzszünetet.

The post A tűzszüneti megállapodás első súlyos megsértése, mely izraeli katonák sérülését okozta first appeared on Új Kelet online.