Avi/ujkelet.live

Vaskardok-58. nap: Az Izrael Védelmi Erők este közölte, hogy likvidálta a Hamász terrorszervezet Sudzsajja zászlóaljának parancsnokát, Wisszam Farhatot.

A terrorista részt vett az október 7-i mészárlás tervezésében és más terrorista tevékenységekben. Ő küldte a Nukba kommandósokat mészárolni a Nahal Oz katonai posztra és kibucba. Ő volt a felelős a 2014-es Erős szikla háború idején az APC-katasztrófárt, melyben a 13. Golani zászlóalj hat harcosa esett el, és Oron Saul törzsőrmester holttestét elrabolták.

A likvidálása bejelentése után este 10-kor megszólaltak a szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén (Gus Dan) és más közép-izraeli városokban. Egy 22 éves férfi könnyebben megsérült Holonban a repeszek következtében.

A hadsereg továbbá nyomozást folytat, miután videók szerint a Vaskupola egyik elfogórakétája meghibásodott és lezuhant Izrael középső részén. Sérülés nem történt. A Tamir elfogókkal ez időnként előfordul.

72. Az izraeli hadsereg reggel közölte, hogy két harcosa – a 25 éves Or Brandesz főtörzsőrmester (a tartalékosoknál) Sohamból, aki a 7. páncélos dandár 82. zászlóaljában szolgált, és a 20 éves Aschalwau Szama törzsőrmester Petach Tikvából, aki a Nahal-dandár 932. dandárjában szolgált – elestek a Gázai övezetben zajló harcokban. Halálukkal a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma 72-re emelkedett, október 7-e óta pedig 398-ra.

Déli front: Az izraeli légierő az éjszaka folytatta a támadásokat a Gázai övezetben, csapást mérve többek között alagút bejáratokra, hadműveleti központokra és fegyverraktárakra. Ezen kívül egy drón, a 7. dandár harci csapatainak irányításával terroristákat likvidált.

A haditengerészeti erők az elmúlt egy napban több száz lövedékkel támadták a Hamász terrorszervezet célpontjait, köztük katonai infrastruktúrákat, a Hamász haditengerészeti erőihez tartozó hajókat és fegyvereket, és segítették a szárazföldi erőket.

Alagút: A hadsereg szerint az ideiglenes tűzszünet előtt az 551. tartalékos dandár csapatai lokalizáltak és megsemmisítettek egy Hamászhoz tartozó alagút bejáratot egy iskola udvarán a Gázai övezet északi részén, Beit Lahiya térségében. Az 551. dandár már befejezte hadműveleteit a Dzsabalija körüli területen.

Eredmények: Joáv Gallant védelmi miniszter tegnap azt mondta, a hadsereg jelentős eredményeket ért el eddig a Gázai övezetben.

,,Terroristák ezreit sikerült likvidálni, több tucat főhadiszállást romboltak le, több száz terabájtnyi információ van a kezünkben, terroristák százait fogták el és hallgatják ki Izraelben”.

,,110 élve visszatérő túsz, a világon egyetlen hadseregnek sikerült ezt elérnie egy terrorszervezettel szemben. Az Izraeli Védelmi Erők erejének köszönhetően értük el” – mondta Gallant.

Videó: Egy tegnap megosztott felvételen a Hamász terroristáinak behatolása látható október 7-én Zikimnél.

A haditengerészetnek sikerült megakadályoznia a Hamász-hajóinak és búvárjainak többségét abban, hogy partra jussanak, de néhány terroristának sikerült, és legalább 17 civilt és körülbelül két tucat katonát megöltek.

The post A likvidálásra Tel Aviv rakétázása volt a válasz first appeared on Új Kelet online.