Avi/ujkelet.live

Vaskardok – 58. nap: 10 óra szünet után újraindult a rakétázás Gázából a határ melletti többnyire kiürített izraeli közösségeket célozva. Sérülés nem történt.

Evakuálás: Az Izraeli Védelmi Erők arab nyelvű szóvivője, Avichai Adraee alezredes X-en felszólította a palesztinokat Khan Junesz számos zónájában, hogy menjenek a meghatározott biztonságos területekre.

A hadsereg térképe több száz kis zónára osztja fel a Gázai övezetet. A palesztinokat arra kérték, hogy tartsák észben területük számát, és kövessék a hadsereg jövőbeli tájékoztatásait.

Humanitárius segély: Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala szerint Izrael 138 000 liter üzemanyag bejutását segítette elő szombaton Gázába. Az OCHA adatai szerint ez a legnagyobb mennyiségű üzemanyag, amely a háború kezdete óta egy nap alatt bejutott Gázába.

Izrael nem engedett be pénteken üzemanyagot – aznap indult újra a háború Izrael és a Hamász között, miután utóbbi megszegte a fegyverszünetI megállapodást.

Az Egyesült Államok közölte Izraellel, hogy azt szeretné, ha a segélyszállítás ugyanazon a szinten folytatódna, mint a fegyverszünet idején, amikor is naponta 200 teherautó ment be az övezetbe.

Északi front: Páncéltörő rakétát lőttek ki vasárnap Libanonból egy Jiftach közelében lévő területre, sérülés nem történt, a tüzérség válaszolt a támadásra.

Hajnalban rakétát lőttek ki Szíriából Észak-Izraelre, a lövedék nyílt területen landolt. Az izraeli tüzérség célba vett a támadás forrását.

A SANA szír állami média tegnap azt állította, hogy Izrael légicsapást hajtott Damaszkusz külvárosában. Az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt.

Az iráni Forradalmi Gárda szombaton később bejelentette, hogy két tisztje, Mohammad Ali Atai Shoorcheh és Panah Taghizadeh „mártírhalált” halt tanácsadói missziójukon Szíriában. Halálukért a „cionistákat” tették felelőssé.

The post Szíriából is lőtték Izraelt, újraindult a gázai rakétázás first appeared on Új Kelet online.