ujkelet.live

Ibrahim Akil az a terrorista, aki a libanoni Hezbollah terrorszervezet műveleteiért felelős, és a terrorszervezet elit egységének, a Radwan-erőnek a vezetője.

A Radwan több ezer harcost foglal magában, a Hezbollah legkiváló szárazföldi erőire támaszkodik, és manapság az Izrael elleni háborús erőfeszítések középpontjában áll. Ehhez az egységhez tartozik a Hezbollah operatívjainak többsége, akiket a háború kezdete óta Izrael megölt.

A 63 éves Akil a Hezbollah veterán parancsnoka, és az Egyesült Államokban is jól ismert, mely az elmúlt években hétmillió dollárig terjedő jutalmat ajánlott információért cserébe róla, miután részt vett az amerikai erők elleni libanoni támadásokban. Akil a felelős nagymértékben azért, hogy a Radwan emberei az elmúlt két évben egyre közelebb kerültek az Izraeli Védelmi Erőkhöz az északi határterületen lévő ütközőzónánál.

A Radwan soraiban bekövetkezett jó néhány haláleseten túl Akil vezetése alatt a Hezbollah számos hadműveleti kudarcot könyvelhetett el a harcban. Többek között több tucat sikertelen páncéltörő rakétakilövés és Izrael elleni akciók, amelyek sérülésekhez és anyagi károkhoz vezettek a libanoni oldalon.

Mivel a harcok pénteken újraindultak északon is, Akil folytatja háborús erőfeszítéseit az első körben bekövetkezett sok kudarc és haláleset ellenére.

Forrás: Kan közszolgálati műsorszolgáltató

The post 7 millió dolláros jutalom: Ő a Hezbollah műveleti vezetője first appeared on Új Kelet online.