ujkelet.live

49 nap fogság valamint azt követő lelki-fizikai felépülést követően a hatéves Emilia Aloni visszatért az óvodába.

Édesanyjával, Danielle-lel a családot látogatták meg Nir Ozban, amikor október 7-én a Hamász terroristái elrabolták őket. Anya és lánya a fogolycserével egybekötött ideiglenes tűzszünet első körében szabadult. Danielle testvére, Sáron Aloni Kunio (33) valamint hároméves ikrei, Juli és Emma a negyedik körben szabadultak, de a családfő, David (34), valamint testvére még Gázában van további családtagokkal.

,,Október 7-én brutálisan elraboltak minket az otthonunkból. A lányaink olyan dolgokat láttak, amiket az ő korukbeli vagy bármilyen korú gyerekeknek nem lenne szabad látniuk. Egy horrorfilmet. Úgy érzed, meg kell csípned magad, hogy felébredj belőle. Beszélek és remegek, sajnálom. Borzalmas volt, ijesztő volt. Nincs napirend, semmi. Alvás, sírás” – mesélte Danielle Aloni egy videóban.

,,Minden további nap egy örökkévalóság, amely soha nem ér véget… Az emberek veszélyben vannak ott, meghalhatnak, csak mert úgy döntenek, megölik őket. Ki kell szabadítani őket, most, azonnal, nincs idő”.

A szabadulás utáni első ölelés a nagyitól:

Az egyik front, amelyen a Hamász még a tűzszünet idején is aktív volt, az információs és propagandafront.

A terrorszervezet a tűzszünet negyedik napján “köszönőlevelet” tett közzé, amelyet állítólag Danielle Aloni írt alá.

A levélben köszönetet mond azoknak, akik fogságban tartották őt és lányát a pozitív bánásmódért. A héberül írt levelet arab fordításával együtt tette közzé a Hamász.

The post Miután kiszabadult a Hamász fogságából, Emilia visszatért az óvodába first appeared on Új Kelet online.