Avi/ujkelet.live

Vaskardok-62. nap: Az Izraeli Védelmi Erők este közölte, hogy két katonája elesett a Gázai övezetben zajló harcokban. Halálukkal 89-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A katonák: A 25 éves Gal Meir Eisenkot főtörzsőrmester a tartalékosoknál Herzlijáról, az 551. dandár 699. zászlóaljában szolgált. Édesapja, Gadi Eisenkot a hadsereg volt vezérkari főnöke (2015-2019), és a jelenlegi hadikabinet tagja.

A 34 éves Jonathan David Deitch zászlós a tartalékosoknál Harisból, az 55. dandár 6623. felderítő zászlóaljában szolgált.

Déli front: Az izraeli légierő néhány nappal ezelőtt megölte a Hamász hírszerzési részlegének két magas rangú tisztviselőjét a Gázai övezetben.

Abed al-Aziz Rantiszi volt felelős a Hamász megfigyelőképességéért, és részt vett az október 7-i támadások tervezésében.

A Hamász hírszerzési főhadiszállása elleni csapásban halt meg, Ahmed Ajussal együtt, aki a hadsereg szerint az al-Karara zászlóalj megfigyelő egységének magas rangú operatívja volt.

Maga a lebombázott parancsnoki központ ,,jelentős stratégiai eszközként szolgált a harcok irányításához”.

Videó: A hadsereg nyilvánosságra hozott felvételeket, amelyeken a Határvédelmi Hadtest 636. Harci Hírszerzési egysége azonosít egy Hamász terrorsejtet RPG-kkel felfegyverkezve közeledni a Golani Gyalogdandár csapatai felé a Gázai övezet északi részén.

Az egység légicsapást irányított rájuk, likvidálva a sejtet.

Videó2: Az Izraeli Védelmi Erők csapatai felrobbantják a dzsabalijai önkormányzat épületét.

Videó3: Az izraeli csapatok a Gázai övezetben több tucat palesztint tartóztattak le miután felemelt kézzel megadták magukat, most pedig vizsgálják van-e köztük olyan, aki a Hamász vagy a Palesztin Iszlám Dzsihád operatívja.

Fogságban: A Hamász október 7-i, Dél-Izrael elleni támadása óta eltűntként nyilvántartott Mohammad Alatras a Hamász által fogva tartott túszok között van, jelentette a hadsereg, hírszerzési információkra hivatkozva.

Alatrassal 138-ra nőtt a Gázában lévő megerősített túszok száma.

A 40 éves Alatras 13 gyermek apja és a Negevben lévő Szawa beduin falu lakosa.

Északi front: Egy hatvanas éveiben járó izraeli civil csütörtökön életét vesztette a libanoni Hezbollah terrorszervezet páncéltörő rakétatámadásában Mattat északi közösségénél.

Binjámin Netanjahu miniszterelnök, Joáv Gallant védelmi miniszter és az Izraeli Védelmi Erők vezérkari főnöke, Herci Halevi altábornagy a nap folyamán helyzetértékelést tartott az Északi Parancsnokság főhadiszállásán.

,,Ha a Hezbollah úgy dönt, hogy teljes háborút indít, akkor saját kezével Bejrútot és az innen nem messze fekvő Dél-Libanont Gázává és Khan Junesszé változtatja.”

The post Vaskardok: Likvidálások, videók és gyász first appeared on Új Kelet online.